5 pitanja koja morate postaviti prilikom pravljenja popisa gostiju za darivanje bebe

Odlučivanje koga pozvati na darivanje bebe i pravljenje popisa gostiju može biti težak zadatak. Pozvani mogu biti u rasponu od najuže obitelji i prijatelja do susjeda, suradnika i daljih rođaka. Osim ako ne planirate zabavu iznenađenja, posavjetujte se s budućom mamom oko pet ključnih pitanja prilikom sastavljanja popisa gostiju:

1. Koliko gostiju ukupno može biti pozvano?

Razmislite pažljivo o mjestu i proračunu prije nego što odgovorite na to pitanje. Ako primate goste u svom domu i imate mali proračun, možda ćete morati ograničiti broj gostiju na šest ili osam. Ako ste razmišljali o pikniku u parku, vaš broj gostiju može iznositi 20 ili 30.

Ne zaboravite uzeti u obzir i počasnu gošću. Ona bi mogla misliti da je velika zabava možda previše za nju tijekom posljednjeg tromjesečja i umjesto toga bi možda radije htjela malo okupljanje bliskih prijatelja. Ili može željeti da svi njezini prijatelji i obitelj budu pozvani, tako da svi zajedno mogu proslaviti rođenje njezine bebe.

2. Organizira li još netko darivanje za bebu?

Danas nije neuobičajeno da trudna mama ima više od jednog darivanja za bebu. Njezin ured, na primjer, može organizirati darivanje za bebu, kao i skupina prijatelja i susjeda. Želite li napraviti svoj popis gostiju oko određenog društvenog kruga ili ga otvoriti za sve njezine prijatelje i obitelj? (Gosti koji su pozvani na više od jednog darivanja za bebu ne očekuju da će donijeti dar na svakom darivanju. Jedan poklon po gostu po trudnoći je dovoljno!)

3. Treba li to biti zabava na koju svatko može dovesti nekoga?

Sve više i češće, darivanja za bebe obiteljski je događaji koji uključuje buduće tate i braću ili sestre. Međutim, imajte na umu da darivanja za parove i obiteljska darivanja imaju drugačiji karakter nego darivanja samo za žene.

4. Ima li nekih specijalnih osoba koje treba pozvati na darivanje za bebu?

Trudna mama možda želi svoju majku, svekrvu, sestru ili supruga na darivanju. Pitajte postoje li posebni gosti koje bi trudna mama htjela imati na zabavi.

5. Hoće li netko biti povrijeđen ako nije pozvan?

Većina popisa gostiju ima određenu logiku: Ako organizirate darivanje za bebu u susjedstvu, primjerice, onda ne morate pozvati suradnike trudne mame s posla.

Ipak, budite pažljivi kako biste izbjegli da se netko ne uvrijedi. Ako znate da će netko biti uzrujan ako ne dobije poziv, najbolje je uključiti ga.

Nakon što ste napravili konačan popis gostiju, pobrinite se da imate adrese (poštanske, e-mail ili oboje) i telefonske brojeve sviju.

Pristanak na kolačiće