Mama mami: neočekivani artikli koje treba spakirati za odlazak u bolnicu

Amanda Palmer Pakiranje za bolnicu jedno je od najuzbudljivijih dijelova trudnoće – ono znači da je započelo posljednje odbrojavanje prije poroda!

Vaša torba za bolnicu najvjerojatnije će sadržavati osnovne higijenske stvari za majku i, naravno, kameru. Tople čarape, jastuk od kuće, punjač za mobitel i šampon za suho pranje kose prve su stvari koje pakirate. Krajnji cilj: Pakirajte sve za udobnost mame.

Pročitajte što su neke majke ponijele.

Jennifer (38, Lompoc, Kalifornija) „Sa sobom sam ponijela i jeftini ogrtač za plažu. Bio je ljepši od bolničkih ogrtača, ali je sprijeda bio dosta otvoren i jednostavan za dojenje."

Majka koja je u trudovima možda neće moći birati odjeću, ali za vrijeme oporavka možete izvući donji dio trenirke. Medicinske sestre će pregledavati vas i bebu za vrijeme boravka u bolnici, stoga je široka odjeća idealna.

Većinu vremena u bolnici provest ćete u bolničkoj sobi. Neke bolničke sobe nemaju televizor, stoga razmislite o tome da ponesete tablet ili čitač knjiga i slušalice. Vaša će slatka bebica najvjerojatnije s vama dijeliti sobu i zato će vam dobro doći malo mira.

Jenifer (31, Visalia, Kalifornija) „Nakon što smo sa sinom otkrili koliko su bolnice bučne, za curicu smo ponijeli uređaj za bijeli šum! Nekoliko drugih majki rađalo je te noći i bile su glasne!"

Erica (32, Centreville, Virginia) „Spakirala sam nekoliko dolara u sitnišu kako bi muž i ja mogli kupiti sokova i grickalica prije nego što je obitelj donijela jelo. Bolnička je hrana dobra, ali trebalo mi je soka!"

Niste sigurni ima li sušila za kosu u bolnici? Možete zatražiti obilazak kako biste znali što staviti u torbu. Pelene i bodi za bebu najčešće pruža bolnica, ali za fotografije možete sami ponijeti kapicu ili odjeću.

Osim toga, u torbi ostavite malo mjesta za darove – nosit ćete kući više nego što ste donijeli!

Pristanak na kolačiće