Briga za sebe netom prije velikog dana

Deidre Uria Posljednjih osam mjeseci za vas je bio pravi vrtlog jer ste bili usredotočeni na pripremanje obitelji, doma i života za prinovu. Pa ipak, u misiji za potpunu pripremljenost, zaboravili ste obaviti jedan zadatak s beskrajnog popisa poslova – brinuti o sebi!

Evo osam načina na koje možete uživati u posljednjim trudničkim danima!

1. Napravite manikuru/pedikuru

U ovom dijelu trudnoće prenatalna masaža mogla bi vam postati neugodnija. Umjesto toga, novac potrošite na manikuru i pedikuru koja će vam omekšati kožu i urediti nokte.

2. Neka vam dom zasja

Unajmite servis za čišćenje kako bi vam očistio, oribao i ispolirao svaki centimetar doma. Kada se vratite kući iz bolnice, najvažnije će vam biti zbližavanje s djetetom – a ne razmišljanje je li pod u kuhinji čist. Upitajte ih da se vrate četiri tjedna nakon poroda za ponovno uređivanje doma!

3. Pogledajte film u kinu, sami!

Uživite se u priču znajući da kasnije nećete morati raspravljati o svojim doživljajima. Budući da ćete biti sami, zašto ne biste kupili kokice s maslacem i zauzeli malo više prostora za noge?

4. Pripremite put za opuštanje

Pretražite police s bestselerima u knjižari i zgrabite nešto za čitanje za vrijeme boravka u bolnici. Ili, preskočite knjižurine i zatrpajte se tabloidima i stilskim časopisima.

5. Sredite frizuru

Ako ste dugo odgađali to prijeko potrebno šišanje ili šišanje šiški, slobodno zakažite termin. Imajte na umu da ćete objaviti desetke slika nakon velikog dolaska bebe!

6. Slikajte trbuščić

Unajmite fotografa da u vašem domu napravi niz fotografija koje će istaknuti vaš trudnički sjaj i rastući trbuščić. Kad budu izrađene, s ponosom izložite slike.

7. Posljednji izlazak za dvoje

Organizirajte posljednji večernji izlazak s partnerom koji će nadmašiti sve dotadašnje izlaske. Napravite rezervaciju u najotmjenijem restoranu u gradu ili provedite večer na glazbenom koncertu ili kazališnoj predstavi.

Vaši posljednji tjedni trudnoće trebaju biti proslava onoga puta koji ste prošli u posljednjih devet mjeseci. Nema boljeg načina da se počastite od malo odmora i opuštanja – vi ste to zaslužili!

Pristanak na kolačiće