Početak poroda: Kada nazvati rodilište

Elaine Zwelling Ostanite mirni!

Početak poroda bi vas mogao uspaničiti, ali morate trezveno razmišljati kako biste mogli razgovarati sa svojim liječnikom i dati mu što točnije informacije – a to nije lako učiniti kada vaše srce lupa milijun otkucaja po minuti, a ruke vam se tresu!

Nakon što ste prikupili sve svoje bilješke (vrijeme između kontrakcija, je li pukao vodenjak ili ste izbacili cervikalni čep), nazovite svog zdravstvenog djelatnika.

Imajte bilješke pri ruci prilikom poziva, tako da možete dati točne informacije o svojim simptomima. Nemojte se ustručavati zvati u bilo koje doba, danju ili noću. Vaš liječnik zna da porod ne počinje uvijek u radnom vremenu i ginekolozi u smjeni očekuju da telefon zazvoni u bilo koje doba!

Također imajte na umu da možda nećete odmah trebati ići u rodilište. Zapravo, ako se radi o prvom djetetu, većina ginekologa predlaže da ostanete u udobnosti svog doma dok trudovi ne dosegnu intervale od pet minuta!

Ako ste već rađali, možda će vam reći da dođete u bolnicu prije, jer se porod može odvijati brže.

Saznanje da je porod počeo donijet će mješavinu osjećaja, uključujući i uzbuđenje, nevjericu, a možda i strah. Ostanite mirni i koncentrirani. Neka partner ili prijatelj obavezno budu s vama kako bi vam pomogli zabilježiti simptome, praviti društvo i odvesti vas u bolnicu, kada za to dođe vrijeme.

Povrh svega, znajte da možete obaviti posao koji je pred vama: donošenje bebe na svijet!

Pristanak na kolačiće