11 stvari koje trebate imati pripravne prije dolaska bebe

Marygrace Taylor Biranje opreme novorođenčeta jedan je od najuzbudljivijih dijelova pripreme za njegov dolazak. (Slatke igračke! Malene čarape!) Što više možete završiti prije velikog povratka kući, bit ćete u mogućnosti provesti više vremena sa svojim djetetom. Pravodobnom pripremom svega bit ćete u mogućnosti doživjeti prvi osmijeh svog djeteta, prvi hihot i prvo bebino spavanje – i potpuno uživati u svakom trenutku na pravi način.

Evo popisa iskusnih mama za osnovne stvari i zabavne dodatke koje ćete trebati kako biste prvu godinu svog novorođenčeta učinili što je moguće zdravijom, sretnijom i bez stresa.

1. Kolijevka

Nove sigurnosne smjernice zabranjuju prodaju kolijevki kod kojih se jedna strana spušta, pa je radi sigurnosti bebe nužna nova kolijevka. Ako imate takvu kolijevku, saznajte nudi li proizvođač opremu koja se može instalirati kako bi se spriječilo pomicanje stranice. Također, pobrinite se da poprečne grede kolijevke ne budu razdvojene više od 5 cm te da se svi spojevi i dijelovi međusobno čvrsto uklapaju.

2. Dječja autosjedalica

Neke zemlje poput SAD-a neće dopustiti da kući nosite novorođenče bez nje pa je posjedovanje autosjedalice svakako bitno. Bebe i mala djeca jasličke dobi do 2 godine trebali bi se voziti u unatrag usmjerenom sjedalu, što će pomoći podržati vrat, glavu i kralježnicu djeteta u slučaju sudara.

3. Odjeća i pribor

Novorođenčad ne treba puno stvari iz modnog odjela jer ih prerastu jako brzo, ali postoji nekoliko stvari koje se moraju imati! Nikada ne možete imati dovoljno majica s kopčanjem na stranu i bodija (odijelca) veličine 0-3 mjeseca.

Dobra ideja je da imate dvostruko dekica za umotavanje kao i gaza za bljuckanje i podložaka za mijenjanje pelena. A kad su u pitanju vreće za spavanje, kape i čarape, recimo samo da ih nikada ne možete imati previše.

4. Plastične bočice i dude

Trebate imati dosta bočica od 120 ml za novorođenče i od 240 ml kada poraste. Najsigurnije bočice napravljene su od stakla ili od ovjerene plastike bez bisfenola A (BPA-free).

5. Komoda za previjanje beba s kvalitetnim pelenama i vlažnim maramicama

Procjena je da ćete samo u bebinoj prvoj godini promijeniti nevjerojatnih 3.000 pelena, zbog čega je stol za previjanje nužna stvar. Potražite one s ogradicom od 5 cm na sve četiri stranice.

Olakšajte svoj život time što ćete je napuniti s puno kvalitetnih Pampersovih pelena i vlažnih maramica za bebe!

6. Toplomjer

Rektalni toplomjeri daju najtočniji rezultat, ali i toplomjeri koji se stavljaju na čelo, ispod ruke ili u uho bebe obavljaju svoj zadatak.

Koji god oblik da odaberete, pobrinite se da je digitalni: Živini toplomjeri su opasni, jer može doći do slučajnog curenja žive ili trovanja.

7. Prednja nosiljka

Nošenje bebe ugodan je način da je tijekom dana stalno imate u svojoj blizini. To je također može smiriti kada je nervozna, a možda čak i ubrzati mentalni razvoj. Marame ili više strukturirane nosiljke jednako su dobre, sve dok ste sigurni da podržavaju bebinu glavu.

8. Kolica

Mogućnosti su velike i kolica trebaju zadovoljiti vaš životni stil. (Ako ste trkač, primjerice, jogging kolica mogu biti dobar izbor.)

Bez obzira na to za što ćete se odlučiti, pobrinite se da imaju sigurnosni pojas, kočnice koje su jednostavne za upotrebu i široku osnovu koja se neće prevrnuti.

9. Ljuljačka za bebe

U roku od nekoliko minuta, umirujući pokreti na ljuljački mogu pretvoriti vaše uplakano dijete u sretno i uspavano. To je glazba za mamine uši!

10. Hladni ovlaživač zraka

Držite ga u bebinoj sobi da joj pomogne lakše disati kada joj je hladno. Kako biste spriječili širenje bakterija, ispraznite ovlaživač kada nije u uporabi. Čistite ga redovito prema uputama modela.

11. Kada za bebu

Velika plastična kada olakšava život, ali za novorođenčad, sudoper radi jednako dobro! Samo pazite da slavina ne smeta i da je perilica posuđa isključena.

Imati bebu nije jednostavno, ali držite se ovog popisa osnovnih stvari za novorođenčad i bit ćete više nego spremni.

Pristanak na kolačiće