Sve mogućnosti ublažavanja boli. Faze poroda i što očekivati za vrijeme trudova

Kako se nositi s trudovima

Tema anestezije učestalo će se ponavljati tijekom vaše trudnoće. To je važno pitanje i samo vi možete donijeti tu važnu odluku. Biti upoznati sa svim mogućnostima koje su raspoložive jedini je način da donesete informiranu odluku za dotični dan.

Olakšavanje poroda

Što očekivati za vrijeme trudova? Žene doživljavaju znatno različite razine nelagode tijekom faze poroda – nitko ne zna zašto. Tijelo svake majke reagira različito na zadatak rađanja. Duljina vašeg poroda jedan je aspekt koji može utjecati na vašu odluku o anesteziji. Neke bebe projure niz porođajni kanal i dođu na svijet prije nego mama prođe kroz vrata. Druge pak odaberu produljiti svoje putovanje porođajnim kanalom na nekoliko dana, ostavljajući mamu iscrpljenom i s potrebom za malo pomoći! Na sreću, na raspolaganju imate velik broj opcija za smanjenje nelagode kod poroda i u većini slučajeva možete odabrati je li anestezija potrebna i kada je potrebna.

Nemedicinsko ublažavanje boli

Postoje brojne korisne prirodne strategije koje mogu smanjiti nelagodu i pomoći vam da ostanete mirni i usredotočeni tijekom faze poroda. Tehnike opuštanja, masaže, kontrolirano disanje, vizualne snimke i glazba, sve su to neinvazivni načini ublažavanja boli i smirivanja živaca. Možda ste već isprobavali ove tehnike za vrijeme trudničkog tečaja i kod kuće – provjerite je li i vaš porođajni partner rađanja napravio svoju domaću zadaću!

Lijekovi i anestezija

Ako mislite kako vam porod postaje odviše težak, brojne su opcije odabira. Određeni lijekovi za ublažavanje boli djeluju kao relaksanti za ublažavanje napetosti i ublažuju bol. Možete odabrati i injekcije kako biste manje intenzivno osjećali svoje trudove. Ili se možda želite odlučiti za epiduralnu anesteziju. Ova injekcija u kralježnicu uklanja većinu senzacija iz kontrakcija. Upotreba lijekova može olakšati porod, ali može utjecati i na vaše dijete, tako da ćete morati odvaganuti prednosti i nedostatke.

Svakako o svim mogućnostima ublažavanja boli razgovarajte s primaljom prije svoga poroda kako biste bili svjesni onoga što možete očekivati ​​tijekom poroda. Dobro je da u proces uđete s idejom što biste htjeli pokušati ako nelagoda postane prevelika. No molimo vas da zadržite otvoren um. Trenutačni izbori ne moraju biti i najbolji za taj dan i konačna će odluka na kraju biti određena vašim porodom. I uvijek slušajte prijedloge svoje primalje – ona radi u najboljem interesu vas i vaše bebe.

Pristanak na kolačiće