Tko će paziti na vas tijekom trudnoće?

Planiranje velikog dana Razmišljanje unaprijed može vam kasnije olakšati stvari. Potrebno je donijeti odluke o prenatalnoj skrbi, željenom načinu poroda i o tome želite li anesteziju tijekom poroda.

VAŠ TIM PRENATALNE SKRBI Kad liječnik potvrdi vašu trudnoću, bit ćete registrirani kod lokalnih pružatelja prenatalne skrbi – tima ginekologa povezanih s liječničkim ordinacijama ili ginekolozima bolnice u kojoj ste odlučili roditi dijete. Možete odabrati i privatno porodiljstvo. U većini slučajeva, kontaktirat ćete s jednim ginekologom koji će vas voditi kroz trudnoću i možda čak biti prisutan na porodu ako tada bude dežuran i dostupan.

VAŠ IZBOR Vrlo je važno da budete zadovoljni zdravstvenim djelatnicima (liječnicima i ginekolozima) s kojima se sastajete tijekom trudnoće. Većina ginekologa je divna, ljubazna i spremna pružati vam podršku. No ako ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni sa skrbi koju dobivate, nemojte se pomiriti s tim. Potrebna vam je podrška stručnih osoba koje vam se sviđaju i u koje imate povjerenja.

Pri odabiru prenatalne skrbi trebate imati na umu neke stvari. Razmislite o tome koji način poroda želite. Primjerice, biste li željeli roditi kod kuće ili biste radije rodili u bolnici? Želite li upotrijebiti anestetik i ako da, kakvu bi anesteziju preporučio vaš ginekolog te što će vam sve biti na raspolaganju za izbor? Upitajte svojeg ginekologa o njegovom iskustvu i mišljenju o tome. Razgovaranje o vašima planovima na samom početku omogućit će vašem ginekologu da bolje razumije što želite i što očekujete s obzirom na trudnoću i porod. To će vam također omogućiti da se bolje upoznate dok razvijate ovaj vrlo važan odnos.

Pristanak na kolačiće