Zalogaji tijekom poroda i rođenja. Prirodni trudovi i porod

Iako nije dobro imati porod punog želuca, nova istraživanja pokazuju da ni gladovanje nije dobro rješenje. Dakle, što biste trebali grickati ako ogladnite tijekom poroda? Nastavite s čitanjem!

Možete li jesti dok se porađate? Da, ali ostanite pri malim količinama.

Vaša baka vam je vjerojatno rekla: „Nemoj ništa jesti tijekom poroda!" kada je imala svoju djecu. Razlog je tada bio ne samo tradicija, nego i velike količine lijekova protiv bolova koje su davali tijekom poroda i opća anestezija koja se često upotrebljavala kod porođaja. Kada su žene bile pod teškim sedativima ili u nesvijesti, nisu bile u stanju kontrolirati svoje disanje i gutanje. Ako je žena jela neposredno prije poroda, riskirala je povraćanje pri čemu bi želučani sadržaj mogao dospjeti u pluća, što je moglo biti vrlo štetno.

Danas: Slični savjeti, različiti razlozi

Stvari su danas drugačije. Liječnici više ne daju ženama tako jake lijekove za porođaj, a opća anestezija se rijetko upotrebljava tijekom poroda. Žene su pri punoj svijesti i reagiraju i imaju potpunu kontrolu nad svojim disanjem i gutanjem, pri čemu se ponekad opredjeljuju za prirodan porod. Ipak, vjerojatno će vam savjetovati da izbjegavate većinu hrane tijekom trudova i poroda, uglavnom zbog nelagode koja može nastati. Kao porod napreduje, neke žene imaju mučninu uzrokovanu lijekovima protiv bolova ili samim intenzitetom prirodnog poroda; ako im je želudac pun, mučnina može dovesti do povraćanja. Iako to nije opasno, to je dodatna nelagoda kojom se treba pozabaviti.

Također, probava se zaustavlja tijekom trudova i poroda. Vaš protok krvi nije usmjeren na želudac, već u maternicu, gdje se sve odvija. Kao rezultat toga, hrana koju jedete tijekom poroda, a posebno visoko masne namirnice poput mesa i mliječnih proizvoda, jednostavno će vam sjediti na želucu. To može biti neugodno, a i povećava rizik od povraćanja ako osjetite mučninu, bilo pri prirodnom porodu ili u porodu uz lijekove.

Hrana koju je sigurno jesti za vrijeme ranih trudova

Prema tome, ne morate sve odbaciti. Naime, novo istraživanje pokazalo je da post zapravo može dovesti do toga da je postojeći sadržaj želuca opasniji ako se ispumpava, jer je bogatiji kiselinom. Ako ogladnite tijekom ranih trudova (vjerojatno nećete imati volje za jelo dok imate trudove), možete sigurno pojesti nešto nemasno što se zbog toga vrlo brzo probavlja. Sljedeći su odabiri svi dobri:

bistra pića (sok od jabuke ili brusnice, čaj, soda) bistre juhe, mesna juha ledeni štapići tost (bez maslaca), krekeri tjestenina bez umaka

Ako mislite da trudovi počinju, oduprite se porivu da pojedete veliki, teški obrok. Nagrada za trpljenje gladi je ugodniji porod. Dakle grickajte nešto od sigurnih namirnica koje smo ranije naveli, a pizzom proslavite nakon rođenja djeteta!

Pristanak na kolačiće