Baby-Game-Catch-closed

Igre za bebu: Lovice

Melissa Vonder Haar

  • Lokacija:

    U zatvorenom ili na otvorenom prostoru

  • Promiče:

    Motoričke sposobnosti

  • Što će vam trebati:

    Mekane lopte, različitih veličina, boja i tekstura

Kako se igrati


Skupite neke mekane loptice, po mogućnosti različitih oblika i veličina, i jednu zakotrljajte prema djetetu. Potaknite ga da je zakotrlja ili baci natrag vama, pomažući mu, ako je potrebno.

Budite sigurni da razgovarate o predmetima i onom što radite, govoreći bebi: „Ti samo baci zelenu loptu!” ili „Ja sad tebi dodajem ovu loptu.” Kako dijete raste, pokušajte nadograditi ovu aktivnost tražeći od njega da kotrlja ili baci određenu loptu.

Trikovi i savjeti


U ovoj dobi, vaša beba neće moći točno ciljati. Ona još uvijek radi na poboljšanju pokreta ruku i prstiju te će u početku gnječiti ili šamarati loptu. Očekujte da ćete joj morati pomoći s ovim prvim motoričkim sposobnostima i da će trebati puno vježbe.

Cilj je igre pomoći djetetu steći kontrolu i koordinaciju kroz ponovljene akcije hvatanja, valjanja i bacanja lopte.

Učenje i rast


Ponavljanje pokreta u ovoj aktivnosti stimulira bebu na upotrebu svog tijela na nove i različite načine, dajući joj osjećaj kontrole i moći. To je sjajan osjećaj dostignuća kada beba shvati, „Ja sam zakotrljao/la tu loptu!”

Kako vaše dijete raste, bit će zabavno vidjeti kako se igra razvija u pravo bacanje, i na kraju hvatanje lopte. I kada jednog dana bude na terenu ili košarkaškom igralištu kao starije dijete, uvijek ćete se sjećati kada je počela njegova vještina s loptom!

Vjerojatno će vam se svidjeti i: