Kako planirati izlet sa svojim djetetom

Nikada nije prerano krenuti s bebom na izlete! U početku, vaša rutina može biti tako jednostavna kao lijepa šetnja vani s kolicima, ali to se može razviti u pješačenja s vašim mališanom kao vodičem!

Ne samo da će izlazak na sunce pomoći da malo vježbate, već to može pomoći da i vi i beba dobijete dovoljno vitamina D. (Samo se pobrinite da bebu obučete na odgovarajući način – dugi rukavi, duge hlače i šešir s obodom – izbjegavajte previše izlaganja suncu i oštećenja kože, posebno tijekom najtoplijeg dijela dana.)

Mnogi parkovi imaju staze posebno namijenjene za šetnju u prirodi. Ali ako ne možete pronaći takvu stazu, šetnju po susjedstvu možete pretvoriti u izlazak u prirodu. Bilo kakav da je vaš izlazak, šetnja naokolo i upoznavanje okoliša, vi radite nešto dobro za svoju djecu, a i za sebe.

Provjerite ove savjete za šetnje u prirodi koji će pripremiti djecu za istraživanje.

Pretvorite to u doživljaj

Kako biste maksimalno iskoristili svoj poslijepodnevni izlazak, prethodno malo istražite. Tražite staze pogodne za kolica koje vam mogu pružiti mogućnost učenja ili vježbe, ako to želite! Neki parkovi imaju punktove pored staza s tom vrstom informacija, a mnogi parkovi imaju i klubove u kojima ima učila.

Pokušajte izbjegavati biti vani kad je nepodnošljivo vruće ili hladno jer nosite stvari za više od jedne osobe.

Osnove sigurnosti

Bilo da sunce prži ili je iza oblaka, pobrinite se da ste i vi i vaša beba u sjeni i zaštićeni kremom za sunčanje (kad je njezina koža spremna za to). Ponesite kremu za sunčanje za primjenu kasnije tijekom dana.

Također nemojte podcjenjivati važnost nošenja odgovarajuće obuće. Ako vaše dijete hoda, pobrinite se da ima čvrste tenisice, a ne sandale ili bilo koju drugu obuću u kojoj bi se moglo spotaknuti. Vi ne morate baš kupiti obuću za trekking, ali trebat će vam obuća koja je dovoljno čvrsta da možete puno hodati i dovoljno udobna da ne dobijete žuljeve.

Nosite ruksak s puno tekućine i nekoliko zdravih grickalica, budući da pješačenje može biti prilično intenzivna vježba, a ponekad i naporna. Vi ne želite da itko dehidrira ili izgladni kad ste daleko od automobila.

Također budite sigurni da ostanete u blizini civilizacije – s novorođenčetom na leđima se ne ide u divljinu!

Kao i uvijek, imajte kutiju prve pomoći pri ruci za bilo koje neočekivane hitne slučajeve.

Pristanak na kolačiće