Stimulirajući i lagani dnevni izleti

Nicole Galan

Ako imate dijete jasličke dobi, znate koliko su važni izlasci s njim. Djeca u ovoj dobi trebaju istražiti i naučiti o svom svijetu, a dnevni izleti savršen su način da to učinite.

Što ponijeti

Prije nego krenete, ne zaboravite spakirati sve što vam treba, tako da ste spremni za sve potrebe svog djeteta tijekom dana. Pobrinite se da spakirate dekice, rezervnu odjeću, vodu i grickalice. I ne zaboravite dodatne pelene (ili pelene-gaćice ili donje rublje ako se vaše dijete navikava na tutu).

Posjeti zoološkim vrtovima, akvarijima, parkovima i dječjim muzejima sjajne su aktivnosti za malu djecu. Izlasci ne trebaju biti ekstravagantni i komplicirani, već jednostavno zabavni! Provjerite ove jednostavne i zanimljive mogućnosti za sjajne jednodnevne izlete sa svojim djetetom jasličke dobi.

1. Piknik u parku

Koje dijete ne voli izlet u park? Spakirajte košaru s grickalicama i hranom za djecu, dekicu, šešir i kremu za sunčanje, kao i puno igračaka za van (kao što su lopte, lopate i kantice).

Još bolje ako možete imati piknik pokraj igrališta, ali veliko polje ili prostor za igru također će poslužiti.

2. Posjetite zoološki vrt

Ovaj izlet sa svojim mališanom ne smijete propustiti. Uključite dijete govoreći mu imena raznih životinja, pa čak i oponašajući zvukove koje one čine – dijete će to obožavati!

3. Istražite javni prijevoz

Aktivnosti za vaše dijete koje uključuju putovanje autobusom, vlakom ili vožnju brodom sigurno će pružiti zabavu. Ako imate pristup lokalnom javnom prijevozu, uđite i provozajte se nekoliko stanica.

Neka vaše dijete sjedi kraj prozora – ono će biti hipnotizirano znamenitostima koje prolaze pored njega. Ako se počne dosađivati, uvijek možete sići i istražiti novi dio grada, ili čak samo svratiti u lokalni restoran na ručak ili poslasticu.

4. Posjetite akvarij

Ne možete pogriješiti s puno riba u velikim bazenima. Sve različite boje i vrste riba koje plivaju oduševit će vaše dijete. Posjet akvariju bit će zabavan za oboje, a pokrenut će osjetila i djetetovu rastuću znatiželju.

Ako niste sigurni kamo otići i što učiniti, obratite se lokalnoj gospodarskoj komori ili gradskoj vijećnici i pitajte o aktivnostima za malu djecu u svom području. Osoblje treba biti u mogućnosti uputiti vas na lokalne muzeje ili druge posebne događaje prikladne za djecu i obitelj.

Još uvijek nemate ideja? Dopustite svom djetetu da odluči o današnjem izletu! Možda će reći da želi prošetati do igrališta ili slastičarnice na banana split. Mala djeca imaju malo kontrole nad svojim svakodnevnim životom, tako da bi moglo biti zabavno da ona preuzmu uzde (u razumnoj mjeri, naravno!) i odluče što ćete vas dvoje učiniti.

Pristanak na kolačiće