Zaštita djeteta prilikom izlazaka

Savjeti za sigurnost pri putovanju s djetetom Ponekad je najočitije stvari najlakše previdjeti, posebno u situacijama kada smo zaposleni i rastreseni. Stoga vrijedi proći kroz sigurnosne savjete s vremena na vrijeme kako biste osvježili sjećanje i ostali pažljivi, osobito prije putovanja ili izlaska. Razmislite o opasnostima na koje dijete može naići i pripremite se na sve mogućnosti.

IZLAZAK VAN Evo nekih savjeta dr. Barbora o tome kako izlaske učiniti sigurnima za dijete:

Kad se god dijete igra vani, upotrijebite kremu za sunčanje, posebno ako idete na plažu, bazen ili u planine gdje je rizik opekotina od sunca veći. Nemojte zaboraviti, ultraljubičasto svjetlo može stvoriti opekotine i zimi i za oblačnih dana.

Kad god je dijete na brodu, trebalo bi nositi odgovarajući zaštitni prsluk za spašavanje. Međutim, budite oprezni, oni se napune vodom nakon duljeg boravka u vodi (primjerice, nakon cjelodnevnog boravka na bazenu).

Naučite dijete da se drži podalje od mladih ili nepoznatih životinja dok ne provjerite je li životinja zadovoljna i je li sigurna za malu i nepredvidljivu djecu. Dvogodišnja djeca mogu isprovocirati i najmirnije životinje.

MALI SAVJET: Ako planirate putovanje u zabavni park ili na sajam, imajte na umu da dvogodišnje dijete može podnijeti takvu razinu doživljaja samo kratko vrijeme, uglavnom oko dva sata, prije odmora. Ako je to moguće, rezervirajte hotelsku sobu ili ostanite kod prijatelja kako bi po potrebi mogli otići i doći. Pokušate li sve obaviti u jednom danu, završit će katastrofalno.

Pristanak na kolačiće