Tata na svome terenu

Vrijeme očeva je stiglo. Diljem svijeta, iz godine u godinu brišu se tvrde podijele roditeljskih uloga, roditeljski dopust za očeve polako postaje standard, a od novih se očeva očekuje ravnopravno sudjelovanje u roditeljstvu kakvo se u prijašnjim generacijama rijetko moglo vidjeti. Sve donedavno, serije i reklame prikazivale su očeve kao udaljene i zbunjene članove vlastitih obitelji, dobre u svom poslu i financijskoj skrbi, no komično beskorisne kada se radi o svakodnevnim obiteljskim aktivnostima. Danas je tu sliku izgurao pozitivniji prikaz oca koji izvrsno komunicira i brine čak i o najmlađoj djeci, snalazi se u kuhinji, neće ustuknuti pred prljavim suđem i rubljem i uključen je u dinamiku svoje obitelj u potpunosti.

No, put do potpune ravnopravnosti još je dalek, pogotovo u Hrvatskoj, gdje samo minimalni broj očeva zaista iskorištava svoje pravo roditeljski dopust, a jedan dio još uvijek se bori sa zastarjelim predrasudama da će ga sudjelovanje u tradicionalno ženskom segmentu brige o djetetu – previjanju pelena, hranjenju i samostalnom čuvanju - učiniti manje muževnim u očima društva.

U novoj kampanji za pelene-gaćice Pampers Pants, Goran Ivanišević podijelit će s vama svoje poglede na očinstvo, a kako bi ohrabrio novopečene tate i olakšao im praktičnu stranu očinstva, podijelit će i niz savjeta putem mini web serije „Tata na svom terenu“. Naravno, tu će biti prisutan i tenis, čijim će se terminima, tehnikama i pravilima Goran poslužiti kako bi novopečenim tatama pobliže objasnio očinsku ulogu u suvremenom svijetu.

Pampers Pants idealne su pelene za to razdoblje jer, osim što se vrlo brzo i jednostavno navlače i skidaju, osiguravaju djetetu ugodu i nesputanost u kretanju. Baš zato, Pampers će pridonijeti aktivnom djetinjstvu i samouvjerenom očinstvu organizacijom radionice za očeve i prohodalu djecu, u kojoj će pod vodstvom kineziologa i drugih stručnjaka za rani razvoj djeteta tate naučiti kako stvoriti siguran i istovremeno razvojno koristan okoliš za dječju igru. Naravno, uz malu pomoć Pampers Pants pelena-gaćica koje olakšavaju svakodnevni zadatak presvlačenja svakom roditelju.

Pristanak na kolačiće