5 odličnih ideja za bebin prvi rođendan

Jane McGoldrick

Puno je toga prvoga u prvoj godini bebe: prvi osmijeh, prvo sjedenje, prvi zalogaj te, kao vrhunac svega toga, prvi rođendan!

Sigurno ćete poželjeti sve to proslaviti s obitelji i prijateljima, ali zabave traju samo nekoliko sati. Isprobajte neku od ovih ideja kako biste tu važnu prekretnicu obilježili na nezaboravan način.

1. Posadite drvo Kao i beba, stablo će rasti svake godine, širiti korijenje i granati se po svijetu. Tijekom godina – i definitivno na svaki rođendan – možete slikati dijete pored njegova posebnog drveta.

Ne samo da je to prekrasan način za praćenje života mališana, već će on kako raste učiti koliko je važna veza koju imamo s okolišem.

2. Napravite pačvork prekrivač za prvi rođendan Malo je stvari koje su slađe od odjeće za bebu, ali bebe rastu tako brzo da se ponekad čini da je vaše dijete jedva nosilo neko odjelce prije nego što ga je preraslo. Pačvork prekrivač za prvi rođendan lijep je način da se spasi dio tog divnog odjelca za novorođenčad od kojeg se ne možete odvojiti ili crvene pidžamice s likom dinosaurusa koji uvijek nasmije vašu bebu.

I ne zaboravite onu posteljinu iz prve godine: dekice, plahte, ručnici koji imaju neodoljivo slatke motive za bebe. Skupite sve te komade, izrežite ih na kvadratiće i pretvorite ih u prekrivač kojem se možete diviti u godinama koje dolaze – i na kraju dati svome djetetu kad poraste.

3. Zabilježite priču svoje bebe Odaberite omiljene fotografije iz proteklih 12 mjeseci za bebinu vlastitu osobnu slikovnicu. Stavite ih u spomenar i napišite priču naglašavajući posebne trenutke i prekretnice u razvoju iz bebine prve godine.

Niste pisac? Stavite fotografije u dijapozitive i dodajte njezine omiljene pjesmice kao glazbenu podlogu. Čitanje priče bebi ili zajedničko gledanje dijapozitiva savršen je dodatak za rutinski odlazak u krevet koji je podsjeća na to kako je posebna i koliko je volite.

4. Napravite otisak stopala u vremenu Upotrijebite kit za odljevak da napravite otisak bebinog stopala ili ruke. Stavite ga u dvostruki okvir s kalupom na jednoj strani, a na drugoj strani njezin portret sa zabave povodom prvog rođendana. Kako dijete raste, oboje ćete se gledajući mali kalup diviti kako je jednom bilo maleno.

5. Napravite vremensku kapsulu Prikupljajte predmete koji oslikavaju suštinu bebine prve godine: sliku vašeg doma, uzorak njezine omiljene dekice, zvečku koju je obožavala, snimku omiljene pjesme i tako dalje. Zatvorite ih u neku kutiju i otvorite na njezin 18. rođendan – to je nešto što će vam oboma puno značiti do kraja života.

Pristanak na kolačiće