Pet izvanrednih ideja za proslavu prvog bebinog rođendana

Rođendanske proslave su super, ali one traju samo nekoliko sati. Kako proslaviti prvi rođendan vaše bebe tako da proslava potraje? Pročitajte u nastavku!

Prva godina vaše bebe ispunjena je s toliko prvih stvari: prvi osmijeh, prvo sjedenje, prva žlica hrane za bebe... i povrh svega, njezin prvi rođendan! Sigurno ćete to htjeti proslaviti, ali proslave traju samo nekoliko sati. Zašto ne biste pokušali primijeniti sljedeće ideje kako biste obilježili ovu prekretnicu na način koji će vam ostati u sjećanju.

  1. Posadite stablo Poput vaše bebe, stablo će rasti svake godine, puštajući korijenje i šireći grane u svijet. Tijekom godina, a pogotovo na svaki rođendan, možete fotografirati svoje dijete pokraj njegovog posebnog stabla. To nije samo izvrstan način dokumentiranja života vašeg malenog, već će ono kako bude raslo, učiti i o važnoj povezanosti sa zemljom i okolišem.

  2. Izradite prvogodišnji prekrivač Ništa nije tako slatko poput bebine odjeće. No bebe rastu tako brzo da nam se ponekad čini da naše maleno gotovo da nije obuklo neku odjeću prije nego što ju je preraslo. Prvogodišnji pokrivač je divan način na koji možemo sačuvati tu preslatku benkicu od koje se ne možemo rastati ili crvenu pidžamicu s glavom dinosaura koja uvijek nasmijava vašu bebu. I ne zaboravite posteljinu, dekice, plahte i ručnike s neodoljivim motivima za bebe koje ste upotrebljavali tijekom prve bebine godine za spavanje i kupanje. Sakupite sve te stvari, četvrtasto ih izrežite i pretvorite ih u pokrivač u kojem ćete uživati sljedećih godina i možda pokloniti vašem djetetu kada odraste.

  3. Snimite priču o svojoj bebi Izaberite omiljene fotografije koje ste snimili tijekom posljednjih 12 mjeseci za bebin fotoalbum. Stavite ih u album i ispišite priču tako da naglasite posebne trenutke i ključne faze u razvoju svoje bebe tijekom njezine prve godine života. Niste neki pisac? Načinite film u slajdovima od bebinih fotografija i uz zvučnu podlogu od omiljenih pjesama vašeg mališana. Zajedničko čitanje priče o vašoj bebi ili gledanje slajdova savršeno će se uklopiti u rutinu stavljanja vašeg djeteta na spavanje, podsjećajući ga koliko vam je važno i koliko ga volite.

  4. Ostavite trag stopala u vremenu Pomoću pribora za uzimanje otisaka načinite otisak noge ili ruke vašeg djeteta. Stavite ih u dvostruki okvir s otiskom na jednoj, a fotografijom s proslave prvog rođendana na drugoj strani okvira. Kako vaše dijete bude raslo, oboje ćete gledati minijaturni otisak i čuditi se tome kako je nekad bilo maleno.

  5. Načinite vremensku kapsulu Sakupite predmete koji su bili važni u prvoj godini bebinog života: fotografiju vašeg doma, komadić bebine omiljene dekice, zvečku za kojom je bila luda, snimku njezine omiljene pjesme itd. Zatvorite ih u kutiju koju će vaše dijete otvoriti tek na svoj 18. rođendan. To će vam oboma biti nešto dragocjeno tijekom cijelog života.

Pristanak na kolačiće