Fotografije bebe 101

Fotografiranje beba i djece jasličke dobi ponekad malo sliči na slikanje svijeta divljine: Vaši su objekti fotografiranja nepredvidljivi, ne možete postići da mirno sjede i bolje je za sve ako su sretni!

No, nagrada za to, prekrasna slika vašeg mališana, vrijedna je truda. Evo savjeta za fotografiranje bebe kako biste dobili tu nevjerojatnu snimku, poput razglednice.

Snimite dijete u svom elementu

Nemojte biti pretjerano zabrinuti za pozu djeteta. Ono još uvijek ne može sjediti dovoljno dugo za vas da biste dobili snimku – i što više pokušavate, manje je vjerojatno da ćete dobiti osmijeh.

Zašto ne snimati dok je vaše dijete na prostirki za ležanje na trbuhu ili kada se beba igra. Korisno je da kleknete, sjednete ili legnete na pod, tako da možete snimiti fotografiju u visini očiju svog djeteta.

Ne tjerajte ga na osmijeh

Kao mama po prvi put, vjerojatno ste to već shvatili, ali ne zaboravite da će fotografija biti puno bolja što je osmijeh prirodniji – tada se vidi prirodna osobnost vašeg djeteta i puni sjaj.

Kako biste dobili osmijeh bebe, pokušajte praviti grimase. Za veću djecu napravite nešto blesavo ili podsjetite dijete na nešto što ga je nasmijalo.

Nastavite škljocati

Fotograf za bebe mora: Napraviti što je moguće više fotografija. Umjesto da pokušavate dobiti jednu savršenu sliku, napravite ih puno iz različitih kutova.

Budući da se djeca često mrdaju, meškolje ili kišu upravo kada se fotografiraju, što više snimki napravite, veće su šanse da ćete napraviti onu pravu.

Postavite brzinu okidanja

Saznajte postoji li način da prilagodite brzinu okidanja fotoaparata. Veća brzina pomaže snimiti oštrije slike vaše bebe kada se igra, čak i kada trči, skače ili se vrti. Što je veća brzina, slika će biti manje mutna.

Ako ništa drugo, zapamtite ovaj savjet za fotografiranje beba: Ispišite fotografije na pisaču! Pregledavanje albuma sa slikama korisnije je nego gledanje na zaslonu fotoaparata. Lako je staviti podsjetnik u kalendar i jednom mjesečno razviti digitalne fotografije. Nećete požaliti!

Pristanak na kolačiće