Bebini prvi: snimanje ključnih trenutaka

Ellen Neuborne

Kod nove bebe mnogo je prvih puta! Prvi osmjeh, prva tvrda hrana, prvi zub. I svaki put imate osjećaj da bi cijeli stadion ustao i zapljeskao.

Od prevrtanja i sjedenja do hodanja i govorenja, kako možete snimiti i sačuvati ove posebne trenutke? Dostupne su razne mogućnosti!

1. Riječi

Vodite spomenar ranih godina vaše bebe. Ne morate zapisivati dugo i naširoko — samo nekoliko riječi i datum mogu biti dovoljni da zabilježite te posebne povijesne trenutke. Spomenari vam pomažu da se sjećate tih posebnih trenutaka kada se vaša beba nasmijala ili prvi put sjela sama. Ili je prvi put izrekla onu čuvenu riječ: “Mama!”

Vođenje spomenara čuva i vaše emocije u tim trenucima. S njim se možete prisjećati mnogih događaja iz obiteljske prošlosti. Knjižare prodaju rokovnike samo za bebine spomenare — s porukama i prostorom za datum i posebne napomene kako vam ništa ne bi promaklo. Ako to ipak nije u vašem stilu, bit će dovoljan i običan rokovnik!

2. Slikama

Ponekad slika govori više od 1 000 riječi. Pobjednički pogled na licu vaše bebe kada se ustane i počne tumarati okolo ili grimasa s punim ustima kaše graška. Pogled čuđenja kad prvi puta vidi snijeg.

Ne propuštamo snimiti velike događaje — prvi rođendan ili prvi godišnji odmor — no ponekad zaboravimo snimiti svakodnevne trenutke. Često su to slike koje će biti najdragocjenije u sljedećim godinama.

Ako želite spremiti slike bebe, možete odabrati tradicionalni papirnati album za bebu ili koristiti internetsku verziju. Postoji puno tvrtki koje od slika kreiraju prekrasno tvrdo ukoričene knjige prikladne za stol za kavu. Zašto da snimke stoje u kutiji!

3. Videozapisi

Tehnologija je toliko napredna da je dovoljno jedan pritisak gumba. Videozapis sadrži ključne trenutke — kada beba prvi put prohoda, otpjeva omiljenu pjesmu ili se obuče svoju najbolju robicu.

Kod snimanja ključnih trenutaka treba pripaziti na neke sigurnosne mjere. Pobrinite se da je područje potpuno sigurno prije nego pritisnete tipku za snimanje. Nemojte biti fokusirani na samo snimanje dok beba upada u nevolje i možda padne.

Ako ipak odlučite snimiti ključne trenutke, imajte na umu da je kod uspomena najvažnije njihovo dijeljenje. Otkrijte načine kako možete snimati i dijeliti važne događaje iz bebinih ranih godina.

Pristanak na kolačiće