Rođendani bez stresa: savjeti za sreću i sigurnost na rođendanskim proslavama

Zadnje što biste željeli da se dogodi na posebnom danu vašeg djeteta jest opća galama zbog koje nitko neće uživati u proslavi. Uz pažljivo i sigurno planiranje rođendanska zabava vašeg djeteta bit će kuća puna veselja i izbjeći ćete da se proslava pretvori u promašaj. Evo nekoliko savjeta za vašu nezaboravnu zabavu koji će odagnati sve vaše brige.

1. Ludo se zabavite

To ne mora značiti da svako malo morate igrati neku igru (iako su one zanimljiv dio zabave), nego se samo pobrinite da gostima ne bude dosadno jer nemaju što raditi. Opskrbite dječje aktivnosti s dovoljno bojica i kreda, papira i gline ili malim igračkama kao što su autići ili lutkice. Zapamtite: dječica ne mogu dugo zadržati pažnju, pa ćete ih uspjeti zabaviti raznovrsnim programom i aktivnostima.

Veliki broj aktivnosti nije loša stvar – samo pripazite da slijedite naš sljedeći savjet o sigurnosti.

2. Iskoristite pomoć drugih odraslih

Angažirajte bliske prijatelje i članove obitelji kako bi vam bilo lakše sve obaviti. Zadužite odrasle da nadziru svako područje za igru i jednog da stalno pazi jesu li svi na broju. Što više pomoćnika budete imali, bit će vam lakše!

3. Djelujte pozitivno

Uočite djecu koja vam se doimaju nezainteresirano i nevoljko se uključuju u određene aktivnosti. Motivirajte ih na igru, a pritom možete čak i dovesti nekoliko djece da vam pomognu u tome. Stvaranje ugodnog okruženja u kojem je svatko dobrodošao također je ključ održavanja dobre atmosfere sa što manje problema oko zabave (nadamo se da se problemi uopće neće pojaviti!).

4. Ponudite raznovrsne grickalice i napitke

Mislite i na one probirljivog nepca! Ne zaboravite prije zabave pitati roditelje ima li njihovo dijete kakvih alergija na hranu. To možete učiniti kratkom porukom na pozivnici.

Pobrinite se da ponudite zdrave i raznovrsne poslastice i napitke – i da imate dovoljno za sve!

5. Područje sigurno za djecu

Prije dolaska djece obavezno pometite vašu kuću ili mjesto na kojem održavate zabavu. Ne zaboravite maknuti sve male ili opasne stvarčice i nemojte ih samo skloniti u kut. Sve što je malo – čak sitan novčić i kapice kemijske – može biti jako opasno ako dijete to proguta.

Ako se zabava održava na otvorenom, obavezno provjerite ima li spuštenih grana ili drugih opasnosti u dvorištu ili opreme/alata koji bi mogli dospjeti u ruke malenima.

Pristanak na kolačiće