3-quick-tips-to-help-your-child-try-new-foods

Marygrace Taylor

Do trenutka kada vaša beba napuni četiri mjeseca, bit će dovoljno aktivna da će se htjeti igrati. Dječje igre su poticajne i uzbudljive za vaše maleno, ali previše uzbuđenja može biti naodmet. Evo kako zainteresirati bebu za igranje – a da ne nudite previše prerano.

1. Neka bude jednostavno

S malim bebama, jednostavnije je gotovo uvijek bolje. Držite bebine igračke spremljene i u isto vrijeme izvadite najviše jednu ili dvije kako bi se beba igrala s njima. Što se s manje igračaka susreće u bilo kojem trenutku, manje je vjerojatno da će osjetiti kako su joj osjetila preopterećena.

2. Potičite joj osjetila

Prve igračke vaše bebe ne moraju biti moderne ili skupe – one joj samo trebaju biti zanimljive. Ako ste ikada gledali kako dijete ili dojenče pokazuje više zanimanja za kutiju ili papir za umatanje u kojem je bila igračka nego za samu igračku, znate točno na što mislimo.

Pokušajte dajući joj predmete različitih tekstura, uzoraka, boja, oblika i zvukova, poput velike crvene odskočne lopte, čupave plišane igračke i bučne zvečke. Samo pazite da su igračke koje odaberete dovoljno velike da ih ne može staviti u usta!

3. Komunicirajte (puno)

Što više komunicirate i u interakciji ste sa svojom bebom, to će ona više naučiti i biti sretnija. Ovdje su neke ideje za aktivnosti radi kojih ćete se smijati i igrati zajedno: • Sjednite na pod i zajedno istražujte igračke • Ljuljajte bebu u rukama dok joj pjevate • Čitajte joj naglas – čak i ako je ona premala da shvati priču. • Povedite je u šetnju u kolicima i razgovarajte o svim zanimljivim stvarima koje se vani događaju • Pokušajte se igrati skrivalice i pljeskanja (ili bilo koje igre koja će dijete nasmijati)