3 sjajna savjeta kako vrijeme za igru učiniti još važnijim

Marygrace Taylor

Do trenutka kada vaša beba napuni četiri mjeseca, bit će dovoljno aktivna da će se htjeti igrati. Dječje igre su poticajne i uzbudljive za vaše maleno, ali previše uzbuđenja može biti naodmet. Evo kako zainteresirati bebu za igranje – a da ne nudite previše prerano.

1. Neka bude jednostavno

S malim bebama, jednostavnije je gotovo uvijek bolje. Držite bebine igračke spremljene i u isto vrijeme izvadite najviše jednu ili dvije kako bi se beba igrala s njima. Što se s manje igračaka susreće u bilo kojem trenutku, manje je vjerojatno da će osjetiti kako su joj osjetila preopterećena.

2. Potičite joj osjetila

Prve igračke vaše bebe ne moraju biti moderne ili skupe – one joj samo trebaju biti zanimljive. Ako ste ikada gledali kako dijete ili dojenče pokazuje više zanimanja za kutiju ili papir za umatanje u kojem je bila igračka nego za samu igračku, znate točno na što mislimo.

Pokušajte dajući joj predmete različitih tekstura, uzoraka, boja, oblika i zvukova, poput velike crvene odskočne lopte, čupave plišane igračke i bučne zvečke. Samo pazite da su igračke koje odaberete dovoljno velike da ih ne može staviti u usta!

3. Komunicirajte (puno)

Što više komunicirate i u interakciji ste sa svojom bebom, to će ona više naučiti i biti sretnija. Ovdje su neke ideje za aktivnosti radi kojih ćete se smijati i igrati zajedno: • Sjednite na pod i zajedno istražujte igračke • Ljuljajte bebu u rukama dok joj pjevate • Čitajte joj naglas – čak i ako je ona premala da shvati priču. • Povedite je u šetnju u kolicima i razgovarajte o svim zanimljivim stvarima koje se vani događaju • Pokušajte se igrati skrivalice i pljeskanja (ili bilo koje igre koja će dijete nasmijati)

Pristanak na kolačiće