Razumijevanje ključnih faza u razvoju djeteta jasličke dobi

Kako vaše dijete jasličke dobi raste, ono neprestano napreduje u svom kognitivnom razvoju. Saznajte što možete očekivati tijekom druge godine života vašeg djeteta.

Prosječno 12-mjesečno dijete već je savladalo mnoge mentalne vještine, odnosno dostiglo ključne faze razvoja vještina učenja. Između svojih 12 i 23 mjeseca, ono će učiti sve više i više.

Kada je vaše dijete napunilo godinu dana, vjerojatno je već dostiglo mnoge ključne faze razvoja ranog djetinjstva, uključujući: reagiranje na svoje ime razumijevanje određene količine riječi mrmljanje svojih vlastitih nekoliko jednostavnih riječi, kao što su „mama” i „tata” pokazivanje na stvari mahanje na pozdrav pokušavanje oponašanja životinjskih zvukova

Svoje aktivno dijete jasličke dobi možete uključiti u svijet oko njega nekim vrstama igre, poput čitanja slikovnice kako bi naučilo nazive predmeta i odlaska u zoološki vrt kako bi naučilo nešto novo. Aktivnosti poput ovih u koje je dijete uključeno, pomažu mu u dostizanju ključnih faza njegovog razvoja vještina učenja tijekom njegove druge godine života.

U to vrijeme vaše dijete jasličke dobi vjerojatno već može sljedeće: shvaćati da stvari postoje čak i kad ih ono ne vidi pronalaziti stvari na slici kada ga se pita poslušati i obaviti jednostavne zadatke pokazati da razlikuje boje i oblike bolje pamtiti

Kako biste razvijali ove vještine dok vaše dijete raste, odaberite igre u kojima treba upotrijebiti pamćenje, kao što su slagalice i pustite mu da se često igra s drugom djecom kako bi razvijalo i društvene vještine.

Pristanak na kolačiće