Savjeti za igračke za razvoj u ranom djetinjstvu

Cheryl Lock

Obilje igara i aktivnosti za bebe može pomoći u poticanju rasta i razvoja. Osim čitanja koje pomaže kognitivnom razvoju, probajte ove prijedloge kako biste se fokusirali na različite osjetilne sposobnosti i ohrabrili sigurnu, aktivnu igru:

Vid

Potražite igračke koje su vizualno stimulirajuće i privlačne za vaše dijete. Pokušajte pronaći one sa živim bojama i jednostavnim dizajnom s kojima se lako može igrati.

Bebe uživaju gledajući sebe u tom trenutku, tako da slike lica ili nelomljiva ogledala također predstavljaju sjajne igračke.

Sluh

Razvoj bebinog sluha u tijeku je tako da joj se mogu svidjeti jednostavne igračke koje prave zvukove. Knjige sa zgužvanim stranicama ili igračke koje mogu praviti buku dobar su izbor!

Dodir

Vaša beba istražuje svijet kroz dodir, pa zašto je ne upoznati s novim i uzbudljivim teksturama? Možete pronaći igračke, knjige, pa čak i jednostavni kućanski predmeti nude različite opipljive dojmove, od glatkog i svilenkastog do krznenog i neravnog.

Imajte na umu ove savjete kada birate igračke za bebu:

Odaberite aktivne igračke

Vaša bebica ne treba nikakve mozgalice! Pokušajte pronaći predmete koje beba može uhvatiti, sisati i upotrebljavati za pravljenje buke.

Sigurnost na prvom mjestu

Nikada ne možete biti pretjerano oprezni kada je sigurnost vaše bebe u pitanju. U ovoj fazi vjerojatno će sve isprobavati ustima, tako da bebine igračke ne bi trebale imati sitne dijelove koje bi mogla progutati ili komadiće koji bi mogli ispasti.

Dvaput provjerite da bebine igračke nemaju oštre rubove i neće se lako slomiti ili odcijepiti. Također se odlučite za igračke koje su oslikane netoksičnim, bezolovnim bojama i one koje se mogu lako čistiti.

Pratite bebin razvoj

Kako vaša beba raste, mijenjaju se igračke i igre koje bude njezin interes i unapređuju njezin razvitak. Slijedite svoje dijete jasličke dobi na tom putu u vrli novi svijet zabave i igara.

Pristanak na kolačiće