Važnost ograničavanja vremena gledanja televizora

Mali imitatori Djeca jasličke dobi rijetko propuste neki trik, a što se njih tiče bilo što što oni vide pogodno je za kopiranje. Budite oprezni s jezikom koji upotrebljavate kada ste s drugim odraslim osobama ili na telefonu i provjerite da vaše dijete ne svjedoči rizičnom ponašanju kao što je prelazak ceste prije nego što se pojavi zeleno svjetlo ili guranje noža u toster kako bi se dohvatio komadić! Vi ste u ovom trenutku njegov glavni uzor u životu, pa se ponašajte najbolje što možete kada je ono u blizini.

ŠTO MAJMUN VIDI TO MAJMUN RADI Djeca jasličke dobi će oponašati gotovo sve što vi radite. Vaše loše navike i opasne aktivnosti dijete će lako pokupiti – zato pazite na svoje ponašanje! I vodite računa da pratite što vaše dijete gleda na televiziji. Vaš mališan može oponašati čak i ponašanje glumaca na televiziji ili u filmovima. Možda ćete čak morati izbaciti neke crtiće i druge dječje programe – jedini način da znate što je prikladno jest gledati to sa svojim djetetom. Ograničite vrijeme i nikad ne dopustite da gleda više od dva sata dnevno.

KRATKI SAVJET: Kao alternativa televiziji, pokušajte da vaše dijete sudjeluje u lutkarskoj predstavi. Lutke su obično prilično popularne kod djece ove dobi, koja su fascinirana što njihovi postupci pokreću ta stvorenja. Ali oni ih se još uvijek mogu pribojavati, pa improvizirajte.

Pristanak na kolačiće