Sjaj u očima i osmijeh na licu

Piše Dajana Civadelić, beskompromisna mama

Vrijeme brzo prolazi, a kad si roditelj još malo brže. Nekad se zapitam "hej, gdje je ona mala bebica koja je do jučer bila ovisna o meni 24/7, gdje su nestale one noći kad je sve mirisalo na tek novorođeno biće? Oh vrijeme, zaustavi se!".

Sastavni dio roditeljstva, jedan od meni dražih je onaj koji se odnosi na planiranje i zamišljanje svih zajedničkih avantura koje ćemo doživjeti kao obitelj.

Dok je moje dijete još uvijek bilo samo dobra ideja, zamišljala sam kako bi naš odnos trebao izgledati i on zaista je izgledao tako neko vrijeme, dok sam mogla biti "samo mama" i dok je ona bila moja jedina briga i obaveza. Nažalost, to vrijeme prođe za čas i roditelji dođu u situaciju kada dio svog kolačića moraju prepustit  bakama, vrtićima, tetama čuvalicama itd. I to je kao jedna vrsta malog šoka, shvatiš da više ništa nije pod tvojom kontrolom i da je tvoje dijete sada već jedan mali čovjek, sa svojim karakterom i jednim cijelim okruženjem koje će bojati njegov život.

Naravno to tako i treba biti. Koliko god lijepih trenutaka roditeljstvo donosi, toliko dolazi i strahova, u istom su starter paketu. Haha! Vrijeme prolazi, a nas dvije smo kao majka i kćer sve privrženije jedna drugoj i u odnosu na one prve dane puno sigurnije. Idemo dan po dan. Ono što želim da moja kćer kad odraste i pomisli na naš odnos da joj prvo na umu budu ljubav, sigurnost i majčina toplina.

Jednom riječju da kad pomisli na mene da pomisli na dom. I evo dok tipkam ovaj tekst ona i njezin tata pakiraju torbu i odlaze na spavanac kod bake, pakira pidžamu, haljinu za ples, šminku i Pampers pure pelene. Haha, naša mala - velika cuja, kako je zovemo od milja.

Sastavni dio roditeljstva, jedan od meni dražih je onaj koji se odnosi na planiranje i zamišljanje svih zajedničkih avantura koje ćemo doživjeti kao obitelj. Toliko je toga što nas čeka za veseliti se! Kada pomislim na budućnost, vidim nas na terasi nekog predivnog restorana, ljetni je dan, zajedno uživamo u hrani i vinu i entuzijastično pričamo o svim njezinim sadašnjim trenutcima i budućim planovima.

Zadržati sjaj u očima i osmijeh na licu koji sada ima, to je naša misija i definicija uspjeha kao roditelja. 

Pristanak na kolačiće