Maksimalno služenje porodiljnim dopustom za majčinstvo

Maksimalno služenje porodiljnim dopustom za majčinstvo Iako ste nestrpljivi da što prije vidite svoju bebu, nemojte željeti da se zadnji tjedni trudnoće što prije završe. To je sjajna prilika da malo mislite i na sebe, za promjenu. Pa zašto se ne pridružite trudničkom tečaju, poput joge ili aqua aerobika, gdje možete upoznati nove prijatelje. lli se posvetite tom hobiju koji ste oduvijek željeli isprobati. Pronađite vremena i da vidite svoje prijatelje, prije nego što se probudi instinkt gniježđenja i vi postanete opsjednuti porivom pripreme doma za novi dolazak.

Slobodno vrijeme kao nagrada za vrlo dobro ponašanje

Iako nema razloga zašto ne biste trebali nastaviti raditi sve do datuma poroda, većina budućih mama svoj rodiljni dopust otpočne nekoliko tjedana prije rođenja. Ovo je vaša prilika da se usredotočite na sebe i usredotočite se na uživanje u ostatku trudnoće prije no što stigne majčinstvo. Smatrajte to razdoblje zasluženim odmorom – nakon što ste proteklih osam mjeseci proveli u stvaranju nove male osobe, sigurno ste ga zaradili! Dakle, iskoristite ovo vrijeme da napravite stvari koje se obično ne mogu uklopiti u vaš pretrpani radni raspored.

Ispunite dane samo lijepim stvarima

Postoji mnogo načina na koje biste mogli najbolje iskoristiti svoje slobodno vrijeme tijekom rodiljnog dopusta. Nađite se s prijateljima koje niste vidjeli neko vrijeme. To je puno lakše sada kada su vaši dani fleksibilniji. Uhvatite se starog hobija koji ste zanemarili ili se počnite baviti novim. Ovo je savršena prilika da se upišete na jedan od onih kuharskih ili umjetničkih tečajeva koje ste tako dugo željeli pohađati. Idite na tečajeve vezane za trudnoću kao što su prenatalni aqua aerobik ili joga. Redovito plivajte. To je sjajan način za vježbanje u kasnoj trudnoći – uzgon vode donijet će dobrodošlo olakšanje od napora zbog povećanja bebine težine. Organizirajte svoj dan na način da odredite vrijeme za odmor, slušanje umirujuće glazbe i povezivanje s malenim unutra.

Nemojte željeti da vrijeme proleti

Sa samo nekoliko tjedana prije rođenja i majčinstva s punim radnim vremenom, čeznete za time da držite svoju bebu u naručju i vjerojatno postajete prilično nestrpljivi. Pokušajte ne razmišljati samo o ishodu. Ovo slobodno vrijeme na početku rodiljnog dopusta vrlo je posebno – trebate ga cijeniti. Rijetko ćete imati trenutak za sebe nakon što se počnete brinuti za svoje novorođenče. Dakle, potrudite se počastiti se sada, prije nego što se probudi instinkt gnježđenja i prije nego što ne postanete opsjednuti stalnom željom za čišćenjem, organiziranjem i raspoređivanjem svega što je u vašem domu kako bi sve bilo spremno za novi dolazak!

Pristanak na kolačiće