Sve za vaše dijete. Savjeti o roditeljstvu, brizi za dijete, zaposlena mama

No sada je vrijeme da se te uloge prošire. U nastavku možete pronaći neke savjete za roditelje povezane s ovom temom i odgojem općenito.

Očito mame i tate imaju i druge uloge u društvu i na poslu. Nisu ograničeni samo na odgoj djece. Mama može biti i zaposlena majka. Djeci koristi kada vide roditelje u tim ulogama. Izlaganje svakodnevnim situacijama i ustrojstvu svijeta izvan obiteljskog života proširuje njihov svijet. I daje im snažniji osjećaj sigurnosti kada vide što roditelj radi kada nije kod kuće.

Dobro je da dijete u stvarnosti vidi što njegova zaposlena majka radi kada je na poslu ili kada se bavi dobrovoljnim radom. Znat će s kim provodite vrijeme, kako izgleda vaše okruženje i kako se vaše aktivnosti uklapaju u sve što se događa. Ako možete, bilo bi korisno povesti svoje malo znatiželjno u posjet uredu ili radionici. Navest ćemo osam prijedloga pomoću kojih posjet vašem radnom mjestu možete učiniti korisnim za dijete i izvedivim za vas i vaše kolege. Ovdje možete pronaći neke savjete o roditeljstvu. • Prije posjeta razgovarajte sa šefom. Možda u tvrtki već postoji dan za posjete djece. Ako ne postoji, možda možete predložiti da se uvede – to je odlična promocija za tvrtku i može snažno djelovati na moral unutar nje. Ako dovedete na posao svoje dijete, obavijestite unaprijed o tome svoje kolege kako ih ne biste iznenadili. • Odaberite prikladno vrijeme za učenje o zaposlenoj mami. Mala djeca u najboljoj su formi ujutro, a djeci školske dobi više odgovara poslijepodnevni posjet. Odaberite vrijeme u kojemu bi se moglo događati nešto zanimljivo i u kojemu prisutnost vašeg djeteta vjerojatno neće nikoga ometati. • Ako radite u okolini koja može biti opasna za dijete, dogovorite posjet nakon radnog vremena kada je oprema isključena i nije opasna. • Planirajte da posjet traje sat ili dva. Dulje od toga općenito je predugo za malo dijete i postoji veća opasnost da nastanu problemi. • Pobrinite se da dijete bude odgovarajuće obučeno jer i to je dio učenja. Dajte mu da se okuša u onome što radite ako je moguće: prijavite se na sustav računala, načinite kopiju rasporeda, upitajte klijenta možete li mu pomoći, ponudite joj porciju krumpirića. Dakle bilo što što neće ugroziti vas, vaše dijete ili vaš posao. • U plan uključite stanku za obrok ili ručak. • Upoznajte svoje dijete s kolegama i objasnite mu što svaki od njih radi. • Fotografirajte svoje dijete na vašem radnom mjestu. To može biti ilustracija za priču o posjetu vašem radnom mjestu. Vaše dijete će sigurno željeti dodati svoje vlastite ilustracije o danu provedenom radeći s mamom ili tatom. Nadam se da će vam ovi savjeti koristiti.

Pristanak na kolačiće