Medicinski tim za majčinstvo

Tim za dan rođenja Tko će vjerojatno biti uključeni u vaš porod i rođenje vaše bebe i koja će biti njihova uloga? Očito je da će to u mnogome ovisiti o tome kako se odvija događaj i gdje ste odlučili roditi. U slučaju jednostavnog poroda kod kuće, trebali bi biti potrebni samo vaša primalja i porođajni partner. Ali, ako ste se odlučili bebu roditi u bolnici, postoje razni zdravstveni profesionalci koji mogu, ali ne moraju biti uključeni.

TKO JE TKO? Tijekom poroda i rođenja djeteta, možda ćete upoznati niz različitih stručnjaka, od kojih svaki ima svoju vlastitu specifičnu ulogu. Naravno, medicinski tim koji će zapravo biti uključen u cijeli proces ovisit će o tome kako se vaš porod razvija, postoje li bilo kakve komplikacije, za koju ste se metodu ublažavanja bolova odlučili te na koji je način, u konačnici, beba rođena. U nastavku se nalazi popis osoba s kojima se možete susresti te kratak opis posla koji obavljaju:

Primalja će vam pomagati u porodu i poroditi bebu, ako nema komplikacija. Možete imati više od jedne primalje, ako vaš porod potraje dulje od jedne smjene. Pomoćna primalja ili primalja naučnica može biti prisutna kako bi pomogla kao dodatni par ruku tijekom poroda. Anesteziologa mogu pozvati, ako vam je potrebna epiduralna ili trebate carski rez. SHO (najniži stupanj liječnika uključen u porod) bi mogli biti pozvani radi manjih postupaka, kao što je uzimanje uzoraka krvi ili postavljanje dripa. Mogu i pomagati specijalistu kod potpomognutog poroda. Specijalista se poziva u slučaju problema s fetusom da obavi jednostavan instrumentalni porod (pomoću kliješta ili vakuuma), ili da obavi jednostavan carski rez. Iskusnije specijaliste se poziva kod složenijih instrumentalnih poroda i carskih rezova. Studenti medicine mogu biti prisutni te gledati određene postupke. Ako ne želite imati takvu publiku, izjasnite se o tome na početku i zatražite da se studentima ne dopusti pristup u vašu rađaonu.

Imajte ovaj popis važnih osoba na umu kada sastavljate svoj plan poroda i budite uvjereni da ste, što god da se dogodi, u dobrim rukama.

Pristanak na kolačiće