4 savjeta za otkrivanje uzroka bebina plača

Jennifer Kelly Geddes

Nakon što se vaše novorođenče smjesti u svoju kolijevku, možete uključiti bebifon i (napokon) otići u krevet – sve dok ono ne počne plakati!

Kad počne noćno jecanje, ustajete se opet, pospano pokušavajući shvatiti što znači plač vašeg djeteta. Ne brinite ako ste zbunjeni jer je za dešifriranje uzvika i cike vašeg djeteta potrebno malo prakse. Evo par savjeta o tome što njegov plač znači i što učiniti kad čujete da je počelo jecanje.

Savjet broj 1 u vezi s dječjim plakanjem: Ne paničarite

Plač bebe je normalan i očekivan – novorođenčad može zavijati satima! Pokušajte ne uzimati osobno te suze. Plač je jedini način na koji beba može komunicirati s vama. Međutim, ako je vaše dijete mlađe od 4 mjeseca, njegovo noćno plakanje vjerojatno je poziv da se nahrani.

Savjet broj 2 u vezi s dječjim plakanjem: Buka je normalna

Budući da djeca imaju duže stanje sna brzog kretanja očiju (ili REM), oni neće imati više razdoblja dubokog sna. Vaše novorođenče može praviti sve vrste buke tijekom ove faze (škripanje, vriska, a nekada i plakanje) i možda se čak i samo probudi. Kada čujete njegovo stenjanje preko bebifona, pričekajte nekoliko minuta prije nego što odete do njega, jer može opet samo zaspati.

Savjet broj 3 u vezi s dječjim plakanjem: Obratite pažnju

Nakon nekog iskustva, mama po prvi put često može razlikovati plač gladne bebe od onog koji znači: „Ljuta sam!” ili „Neudobno mi je.”

Plač gladne bebe često ima kratke i niske tonove koji se tijekom vremena dižu i spuštaju. Plač nelagode može biti glasan i kreštav (možda ima punu pelenu, bolove od plinova ili svrbež ili stiskanje odjeće).

Savjet broj 4 u vezi s dječjim plakanjem: Nemojte žuriti

Iznenadno noćno plakanje je često samo jedan vrisak, nevezan za glad ili mokru pelenu. Pričekajte nekoliko minuta prije nego što odete u njezinu sobu, budući da plakanje bebe može biti samo način opuštanja. Vapaji mogu također biti za utjehu, kao način smirivanja za noć.

Osim ako plače jako, čekajući da je uzmete.

Nijedna majka ne želi čuti kako njezino dijete plače, ali otkrivanje što noćne suze zapravo znače, može biti velika utjeha za novu mamu. Uskoro će vaše novorođenče spavati cijelu noć bez pravljenja bilo kakvog zvuka, pa možete doći u iskušenje da jurite vidjeti zašto je tako tiho.

Pristanak na kolačiće