5 savjeta za najbolje mjesto za spavanje vaše bebe

Jennifer Kelly Geddes

Pored zdrave prehrane, spavanje je ključno za zdrav razvoj bebe. Kao mama po prvi put, vjerojatno ste već uredili sobu vaše bebe kako bi joj stimulirali um i pružili joj sigurno mjesto za igru, ali ispravno okruženje također može povećati udobnost i čak potaknuti bolji, čvršći san.

Kako biste potpomogli miran noćni odmor, probajte s ovim rješenjima za spavaću sobu vaše bebe.

1. Provjerite temperaturu

Soba koja je pretopla nije udoban prostor za spavanje za bilo koga, uključujući i vaše novorođenče. Pobrinite se da klima uređaj ne hladi previše (umjesto uključivanja klima uređaja otvorite prozor, ako to vrijeme dopušta).

Ako imate termostat, namjestite temperaturu na 18-21 °C.

2. Odjenite bebu prikladno

Pretopla odjeća noću može dovesti do toga da vaše dijete bude znojno i nervozno. Kada birate pidžame, ne zaboravite da djeca obično trebaju samo jedan sloj više od odraslih. Potkošulja i pamučna vrećica za spavanje su dovoljni za većinu klimatskih uvjeta.

3. Usredotočite se na pod

Mekani tepih ili prostirke od zida do zida će pomoći da se soba zagrije i stvori lijep prostor za igru na podu. Tepisi ili prostirke također mogu pomoći da se priguši buka i stvori miran prostor za spavanje.

4. Spriječite ulazak svjetlosti

Razmislite o žaluzinama ili trakastim zavjesama kako biste spriječili prodiranje jutarnjeg svjetla. Instaliranje prigušivača svjetla u bebinoj sobi još je jedan način za stvaranje umirujuće atmosfere. Prigušite svjetla kada pripremate bebu za spavanje i sve više kako dolazi vrijeme za spavanje.

5. Pojačajte zvuk

Ne vole sve bebe spavati u tihom prostoru. Razmislite da dodate neki bijeli šum, bilo posebnim strojem, CD-om sa zvukovima iz prirode ili radio aparatom.

Neke bebe spavaju bolje uz uključen stroj za pranje rublja ili usisivač, pa se ne bojte nastaviti sa svojom redovitom rutinom u kućanstvu kad beba drijema ili se priprema za noć.

Kako biste stvorili ugodno utočište za spavanje ne trebate imati skupe plahte ili ukrasne detalje u bebinoj sobi. Jednostavno se usredotočite na osnove stvari, slijedite znakove svoje bebe i ona će sigurno imati slatke snove.

Pristanak na kolačiće