Jennifer Kelly Geddes

Pored zdrave prehrane, spavanje je ključno za zdrav razvoj bebe. Kao mama po prvi put, vjerojatno ste već uredili sobu vaše bebe kako bi joj stimulirali um i pružili joj sigurno mjesto za igru, ali ispravno okruženje također može povećati udobnost i čak potaknuti bolji, čvršći san.

Kako biste potpomogli miran noćni odmor, probajte s ovim rješenjima za spavaću sobu vaše bebe.

1. Provjerite temperaturu

Soba koja je pretopla nije udoban prostor za spavanje za bilo koga, uključujući i vaše novorođenče. Pobrinite se da klima uređaj ne hladi previše (umjesto uključivanja klima uređaja otvorite prozor, ako to vrijeme dopušta).

Ako imate termostat, namjestite temperaturu na 18-21 °C.

2. Odjenite bebu prikladno

Pretopla odjeća noću može dovesti do toga da vaše dijete bude znojno i nervozno. Kada birate pidžame, ne zaboravite da djeca obično trebaju samo jedan sloj više od odraslih. Potkošulja i pamučna vrećica za spavanje su dovoljni za većinu klimatskih uvjeta.

3. Usredotočite se na pod

Mekani tepih ili prostirke od zida do zida će pomoći da se soba zagrije i stvori lijep prostor za igru na podu. Tepisi ili prostirke također mogu pomoći da se priguši buka i stvori miran prostor za spavanje.

4. Spriječite ulazak svjetlosti

Razmislite o žaluzinama ili trakastim zavjesama kako biste spriječili prodiranje jutarnjeg svjetla. Instaliranje prigušivača svjetla u bebinoj sobi još je jedan način za stvaranje umirujuće atmosfere. Prigušite svjetla kada pripremate bebu za spavanje i sve više kako dolazi vrijeme za spavanje.

5. Pojačajte zvuk

Ne vole sve bebe spavati u tihom prostoru. Razmislite da dodate neki bijeli šum, bilo posebnim strojem, CD-om sa zvukovima iz prirode ili radio aparatom.

Neke bebe spavaju bolje uz uključen stroj za pranje rublja ili usisivač, pa se ne bojte nastaviti sa svojom redovitom rutinom u kućanstvu kad beba drijema ili se priprema za noć.

Kako biste stvorili ugodno utočište za spavanje ne trebate imati skupe plahte ili ukrasne detalje u bebinoj sobi. Jednostavno se usredotočite na osnove stvari, slijedite znakove svoje bebe i ona će sigurno imati slatke snove.