Smije li beba prespavati cijelu noć u sjedalici za bebe?

Cheryl Lock

Može izgledati primamljivo ostaviti bebu u sjedalici ako je to smiruje. Ponekad je teško natjerati bebu da se smiri noću u svojoj kolijevci pa se to čini kao gotovo prirodna zamjena. No pitanje je je li bebu sigurno pustiti da prespava noć u sjedalici za dojenče.

Sjedalica za dojenče može biti sjajno i sigurno mjesto za smirivanje i utjehu bebe, ali ako vaše novorođenče zaspi u njoj, najbolje je da ga premjestite na neku čvrstu podlogu za spavanje – po mogućnosti njezinu kolijevku – što je prije moguće.

Za početak, djecu uvijek treba staviti na spavanje na čvrste, tvrde podloge. Prema tome, autosjedalice i drugi stolci za bebe ne preporučuju se. Također se preporučuje da djeca u toj dobi spavaju na leđima, u svojim kolijevkama ili krevetićima.

Beba koja spava u sjedalici za dojenče nema potpunu podršku za leđa. Također, pristup bebi lakši je kada je u kolijevci u odnosu na sjedalicu – nema kopči i traka s kojima treba petljati usred noći.

Za najsigurniji način spavanja meki ili drugi predmeti trebaju biti izvan krevetića i posteljina treba biti čvrsto zategnuta. Ako možete, najbolje je pričekati da beba napuni 12 mjeseci ili više kako biste takve stvari stavili u njezin krevetić.

Pristanak na kolačiće