3 izvanredne namirnice za bebe

Monica Gullon

Avokado

Nutritivna vrijednost Masti su nužan dio bebine prehrane. Avokado je bogat jednostruko nezasićenim masnim kiselinama, zdravom masnoćom koja daje vašoj bebi energiju, omogućujući njezinom tijelu apsorpciju vitamina i pomaže u razvoju mozga. Ovo voće također sadrži veliku količinu vlakana, vitamin E i kalij.

Priprema Od avokada možete pripremiti jedan od najbržih obroka za bebu. Samo ga zgnječite i poslužite!

Zašto ga bebe vole Zbog svoje glatke, kremaste teksture i blagog okusa, avokado je izvrsna hrana za djecu.

Batat

Nutritivna vrijednost Ovo škrobasto povrće puno je vitamina A nužnog za zdravu kožu, kosu i sluznicu, koji potiče rast i jača imunološki sustav.

Batat također opskrbljuje vašu bebu složenim ugljikohidratima koji daju energiju, a sadrži i proteine, vlakna, kalij i vitamin C koji povećava apsorpciju željeza.

Priprema Batat skuhajte ili ispecite tako da omekša. Zgnječite ga ili načinite pire s malo vode i dajte ga djetetu samog ili uz mrkvu, bundevu, puretinu ili piletinu.

Zašto ga bebe vole Batat ima jarku, privlačnu boju i intenzivan slatkast okus.

Banane

Nutritivna vrijednost Banane su idealna hrana zato što ih uvijek možete nositi sa sobom. One brzo daju energiju zbog udjela ugljikohidrata i među prvom su sirovom hranom koju možete dati svojoj bebi.

Banane su također bogate kalijem, mineralom nužnim za reguliranje funkcije mišića. Liječnici preporučuju banane i za reguliranje probavnog trakta beba nakon proljeva.

Priprema Iako su banane mekane, uvijek ih zgnječite kako biste eliminirali opasnost od gušenja. Dajte je bebi sa žitaricama, jogurtom od običnog punomasnog mlijeka ili drugim kuhanim, protisnutim voćem.

Zašto ih bebe vole Banane imaju glatku teksturu koja se lako guta. Njihov blagi, slatki okus nježan je za bebino nepce.

Pristanak na kolačiće