Hrana dok ste u pokretu

Brza hrana za djecu jasličke dobi Grickalice ne moraju biti brz način za punjenje trbuščića. One mogu također biti hranjive i mogu biti dio uravnotežene prehrane vašeg djeteta jasličke dobi. Poslužite nasjeckano ili suho voće, odlučite se za krekere umjesto keksa i pokušajte se držati načela da pića budu mlijeko i voda, budući da voćni sokovi nisu dobri za rast zubića.

GRICKALICE ZA DJECU JASLIČKE DOBI Djeca jasličke dobi imaju buran život! Bilo da ste vani i u grupi majki i beba, u kupnji ili putujete u automobilu, uvijek je važno pripremiti dobar izbor grickalica. Nemojte misliti da jesti grickalice ne može biti hranjivo. Postoji mnogo izbora koji mogu ispuniti i želju vašeg djeteta za nečim ukusnim i dati zdravo gorivo za njegovo tijelo koje raste. Zašto ne isprobati nešto od sljedećeg:

– Cijele ili isječene banane. One zasite i lako ih je pripremiti. – Mješavine komadića voća kao što je jabuka, kruška, ananas, kivi ili grožđe koje se čuva u maloj plastičnoj posudi ili zdjeli. – Isječeni sendviči s raznim nadjevima kao što su krem sir, slani namazi, šunka, jaja. Upotrijebite zabavne rezače za sendviče kako biste ih učinili privlačnijim za svoje dijete. – Suho voće kao što su marelice, grožđice, komadi papaje ili pahuljice od banana – Suhi krekeri ili keksi od riže. Navikavajte svoje dijete da pije vodu ili mlijeko. Voćni sokovi sadrže vitamine, ali nisu dobri za zube, pogotovo ako se piju iz bočica za bebe, jer se šećeri zadržavaju na zubima dugo vremena.

Pristanak na kolačiće