4 stvari koje usrećuju bebu

U dobi od 4 do 6 mjeseci, beba će biti živahnija i može pokazati veće zanimanje za igračke i igre.

Od tog trenutka one tako brzo rastu!

Nemojte se iznenaditi ako svaka dva mjeseca preraste jednu veličinu odjeće. To može biti zadivljujuće! Evo nekoliko temeljnih stvari za njegu bebe od kuće do igrališta, kako biste oboje bili zadovoljni tijekom ovog razdoblja rasta.

1. Nosiljka za bebe

Prilagodljiva i udobna, nosiljka može biti idealna za bebu u rastu. Prednost nosiljke jest da oslobađa vaše ruke i drži bebu blizu vas, što je tješi i smiruje, baš kao da je držite u rukama. I lako ih je upotrebljavati!

2. Hlače s rastezljivim strukom

Vaša beba tako brzo raste da svako malo mijenja veličinu odjeće. Dobar način da odjeća traje duže jest kupiti nekoliko pari hlača s rastezljivim strukom – na taj način beba ih može nositi čak i kad malo izraste.

Najbolje od svega, hlače s rastezljivim strukom je lako skinuti i vratiti kada je vrijeme za promjenu pelena.

3. Dekica

Super mekani, tanki komad tkanine može biti prava stvar za smirenje i utjehu vašeg mališana. Njih možete gotovo posvuda naći. Kako vaše dijete raste, ta dekica može završiti kao njegov službeni ljubimac ili prijelazni objekt koji pruža emocionalnu podršku kada ste na putu ili prilikom spavanja.

4. Mala, mekana igračka

Mekane igračke idealne su za bebe ovog uzrasta. One se lako mogu zgrabiti i stisnuti, a posebice su korisne tijekom faze izbijanja zuba, kada djeca žele sve istraživati ustima.

Ipak, sve sve igračke (kao i mekanu posteljinu i jastučiće) trebate držati izvan kolijevke, kako bi se smanjio rizik od SIDS-a (sindroma iznenadne dojenačke smrti).

Skokovi rasta i razvoj bebinog mozga donose puno zabave, a ponekad i puno stvari. Pokušajte se usredotočiti na bitne stvari koje će pomoći bebi u njezinom zdravom razvoju, ali ne zamarajte se skupljajući previše stvari za njegu.

Pristanak na kolačiće