3 savjeta koja mogu pomoći vašoj bebi da se osjeća ugodno u društvu nepoznatih

Cheryl Lock

Vaša je beba provela proteklih 9 mjeseci svog razvoja – i vjerojatno prvih nekoliko tjedana svog života – sa samo nekoliko ljudi, tako da njezin plač ili uznemirenost pri susretu s nepoznatima ima smisla. Ipak, važno je da se vaše dijete osjeća sigurno u različitim situacijama. Na kraju krajeva, želite ga odvesti kod liječnika ili upoznati s novim članovima obitelji bez vrištanja!

Imajte sljedeće savjete na umu i beba bi trebala biti malo manje uznemirena sljedeći put kad se nađe u rukama neke nove osobe.

1. Stvorite osnove

Za većinu beba , strah od nepoznatih odmah će rezultirati suzama. Neka nove osobe znaju kakve navike imate kako bi se beba osjećala ugodno. Navedite ih da vas imitiraju kako biste postigli najbolje rezultate.

Primjerice, ako se vaša beba voli držati na određeni način, predložite da je nova osoba isproba držati na taj isti način. Najvažnije je, posebice za male bebe, održavati taj osjećaj ljubavi i udobnosti kako bi se osjećale sigurno i sretno.

2. Napravite ritual

Između 7 i 12 mjeseci strah od nepoznatih može biti intenzivniji. Pokušajte stvoriti ritual sa svojom bebom kako bi razumjela da ćete se, kad je upoznate s nekim novim, uvijek na kraju vratiti njoj.

Također je važno ne stvarati veliki događaj od odlaska. Vaša beba može postati uznemirena ako odugovlačite s pozdravom.

3. Pridržavajte se odluke

Nakon što ste postavili pozornicu za pravilno upoznavanje s nepoznatima (a dali ste im upute kako bi se vaše dijete osjećalo što ugodnije i stvorili ste ritual za odlazak), trebate se pridržavati svoje odluke.

To može biti najteži dio. Kada vaša beba bude imala oko godinu dana, neće se htjeti odvojiti od vas iz jednostavnog razloga jer voli biti s vama! Čak i kada se osjeća sigurnom u novom okruženju i s novim ljudima, ona će vjerojatno još uvijek radije biti s vama. Tu trebate biti jaki. Budite strpljivi i ohrabrujući, ali opet, ne odugovlačite s pozdravom.

Pristanak na kolačiće