Bebino prvo sjedenje:

Sarah Pottleger

1. Puno vremena na trbuščiću

Puno vremena za igru na trbuščiću (pobrinite se da bude budna i motrite je cijelo vrijeme) jača leđne i vratne mišiće prema Američkoj pedijatrijskoj akademiji (AAP).

Pobrinite se da vaša beba može sama podići glavu jer to pokazuje snagu njezinih leđa te da se dovoljno razvila da sjedi sama.

2. Jednom će podići glavu

Podizanje glave znak je da razvija mišiće potrebne za uspravno držanje ravnoteže, prema riječima Američke pedijatrijske akademije (AAP). Možete pokušati posjesti bebu uspravno i osloniti je o jastuke kako bi bila podbočena i kako bi se navikavala na sjedenje.

3. Sjedite s njom

Također joj možete pomoći da se privikne sjediti uspravno tako da sjedite s njom. Sjedite prekriženih nogu i smjestite bebu na krilo, naslanjajući njezina leđa na svoj trbuh kako bi bila u uspravnom položaju.

4. Pustite da beba pokuša sama

Kada počnete osjećati da je vaša beba ojačala, stavite je u položaj za sjedenje. Sjednite odmah uz bebu i provjerite može li sjediti sama.

Možda će se malo njihati, no ne brinite se jer još uči! Mnoge bebe mogu sjediti uz pomoć roditelja između 4. i 7. mjeseca, prema Američkoj pedijatrijskoj akademiji (AAP).

5. Stavite je u položaj za sjedenje

Kako bi se vaš mališan privikao na sjedenje, često ga stavljajte u položaj za sjedenje kada ste na fotelji (ili u nekom kutu s jastucima). Uvijek sjednite odmah uz bebu jer bi se u svakom trenutku mogla prevrnuti!

Pristanak na kolačiće