Znakovi kada vaša beba želi hodati

Suzanne Dixon

U nekom trenutku, početkom druge godine, većina beba će napraviti svoje prve korake i službeno postati dijete jasličke dobi. Ova nezavisna pokretljivost otvara potpuno novi svijet za dijete.

Međutim, razdoblje prije nego što vaše dijete napravi svoje prve korake, možda neće biti toliko zabavno za vas.

Promjene u rutini

Malo prije nego što prohodaju, djeca se često počinju buditi po noći otprilike svaka četiri sata. Pokušajte se ne frustrirati zbog prekida u rutini – veliki uspjeh za koji se vaše dijete priprema, bit će vrijedan truda.

Isto tako, nemojte se iznenaditi ili uzrujati ako ono vrišti kad god se udaljite od njega. Želi ustati na dvije noge! Sva ta zbrka nastala je zbog novog cilja vašeg djeteta – da postigne neovisnost.

Kakvo će dijete biti vaše dijete?

Kako vašem djetetu ide s hodanjem reći će vam puno o njegovoj osobnosti. Je li promišljeno i oprezno? Malo drsko i bezobzirno? Bez obzira kako ide, jednom kad se digne, krenut će!

To je vrijeme kada ćete moći nabaviti cipelice za svoje dijete. Vaše dijete će trebati jednostavne mekane cipele za hodanje vani ili po hrapavoj površini. Inače, najbolje je da je boso.

Ta radost ostvarenja ga tjera od zore do mraka pa i dalje – a vi ćete trčati da ga stignete. Pokušajte mu omogućiti hodanje uzbrdo ili po raznim površinama, poput trave. Sve je ovo novo i uzbudljivo za vas oboje.

Pristanak na kolačiće