Kako beba može sigurno spavati bilo gdje

Melissa Arca

Kao što svaki novopečeni roditelj zna, jednostavno staviti bebu u krevet, kako bi i on malo odmorio, može biti izazov. Poslužite se ovim savjetima kako bi beba bila na sigurnom i dobro spavala.

1. Izaberite čvrstu podlogu, a ne meku.

Vaša beba treba spavati na čvrstom madracu, a ne na mekanom, s jastučastom površinom. Također, u kolijevci vaše bebe ne trebaju se nalaziti jastuci, plišane igračke ni drugi mekani dijelovi posteljine.

Možda mislite kako ušuškavanjem bebe možete učiniti postelju udobnijom, ali to zapravo povećava rizik od gušenja. Ako vaša beba zaspi u kolicima dok ste vani, što prije je prenesite na čvrstu podlogu.

2. Nemojte previše oblačiti bebu

Kako biste omogućili siguran i ugodan bebin san, obucite je u jedan sloj više od vas, s obzirom na sobnu temperaturu. Primijetit ćete da je bebi prevruće tijekom noći, ako se znoji, ima vlažnu kosu ili crvene obraščiće, ili ako su joj prsa vruća na dodir.

Uklonite sve dodatne slojeve odjeće kako bi se beba rashladila i budite sigurni da postavite temperaturu prostorije na razinu koja je udobna za lagano odjevenu odraslu osobu.

3. Stavite bebu na leđa

Bebe uvijek trebaju spavati na leđima u prvoj godini života. Ako se vaša zdrava beba već može sama okrenuti s trbuščića na leđa i natrag, u redu je da to radi i u snu. Nema potrebe za stalnim provjeravanjem i okretanjem na leđa.

Spavanje treba biti ispunjeno slatkim snovima. S ovim savjetima za sigurnost, vi i vaša beba na putu ste ka zasluženom odmoru.

Pristanak na kolačiće