5 načina kako hrana može pomoći vašem mališanu u spavanju

Jennifer Kelly Geddes

Zdrava prehrana i čvrst san dva su najvažnija faktora za razvoj vaše bebe i vi vjerojatno trošite puno vremena pokušavajući osigurati da vaše dijete dobiva oboje. Srećom, ove dvije važne zadaće mogu ići ruku pod ruku. Posluživanje ispravne hrane tijekom dana i prije spavanja može pomoći u poticanju dobre prehrane i čvrstog sna vašeg novorođenčeta ili djeteta jasličke dobi.

Slijedite ove savjete za uspjeh u spavanju.

1. Uzmite u obzir vrijeme

Kasne večere mogu ponekad biti nezaobilazne, ali pokušajte uglavnom poslužiti večeru nekoliko sati prije nego što vaše novorođenče ide na spavanje. Vrlo pun želudac prije spavanja može biti neugodan jer će tijelo djeteta teže probaviti hranu.

2. Napravite mjesta za mlijeko

Ne samo da mlijeko sadrži kalcij za jačanje kostiju, ono također ima triptofan, aminokiselinu koja je prirodni sedativ. Mlijeko je prirodna hrana za dobar san, pa dojite bebu ili joj dajte bočicu u ranim večernjim satima, ili djetetu jasličke dobi dajte čašu mlijeka uz večeru.

3. Lagana hrana je najbolja

Prije spavanja izbjegavajte hranu bogatu kiselinom, kao što je limun i rajčice, kao i pržena ili teška jela. To može izazvati povraćanje i omesti dobar noćni san.

4. Bez gaziranih pića

Na gazirana pića treba gledati kao na rijetku poslasticu i to ne samo zato što često sadrže šećer. Neka gazirana pića imaju velike količine kofeina, stimulansa koji može omesti san. Za vašeg mališana su zasada voda i mlijeko najzdravije piće.

5. Preskočite slastice

Gotovo svako malo dijete voli čokoladu, ali ta poslastica također sadrži malu količinu kofeina. Noću zaobiđite bombone i umjesto toga izaberite komad voća.

Pravljenje večere za novorođenče ili dijete jasličke dobi dovoljan je izazov, ali ako dobro razmislite o prehrani prije spavanja, s​ povjerenjem ćete moći svog mališana poslati na spavanje.

Pristanak na kolačiće