Kako obući bebu za spavanje

Jennifer Kelly Geddes

Vjerojatno ste čuli obje strane dvojbe u vezi s temperaturom: Držite bebinu sobu dovoljno toplom, tako da nije previše hladno, ali i dovoljno hladnom da se ne pregrije.

Iako nema čvrstih i strogih pravila za odijevanje bebe nakon razdoblja novorođenčeta (većina mališana voli biti umotano tijekom prva tri mjeseca, pa će neki možda trebati dodatni sloj u ovoj dobi), na prvom mjestu provjerite okoliš. Ako vama treba dodatni sloj odjeće, vjerojatno treba i vašoj bebi.

Ako mislite da je djetetu malo hladno i da treba topliju pidžamu ili drugi sloj, dodirnite mu prstiće na nogama. Jesu li ruke i noge vaše bebe uvijek hladne, čak i kad joj je soba i tijelo toplo? Umjesto stalnog namještanja termostata, imajte na umu da se dječje ruke i noge hlade lakše nego kod starije djece i odraslih.

Ako primijetite da se to često događa kada beba spava, obucite joj pidžamu sa stopicama. Vrećice za spavanje također su dobra ideja. (One su skupljene u donjem dijelu, stvarajući ugodnu čahuru.) Također možete pokušati s parom čarapa, kao i rukavicama za bebe.

Evo još nekoliko savjeta za očuvanje topline vašeg djeteta tijekom noći:

Uklonite deke. Sačuvajte mekani poplun i deke koje ste dobili uz posteljinu dok beba ne bude imala najmanje 12 mjeseci, budući da oni mogu izazvati gušenje kod male djece. Umjesto toga, zamotajte je u deku za bebe koja se čvrsto zateže ispod ramena. • Budite razumni s povijanjem. Budite oprezni s dekama i dodatnom odjećom za spavanje. • Više nije uvijek i bolje. Zapravo, više slojeva potencijalno može dovesti do opasnog pregrijavanja dok ona spava. Kao opće pravilo, obucite bebi jedan sloj više nego što vi nosite u krevetu. • Razmislite o njezinom plaču. Je li beba uznemirena? Razlog može biti i to što joj je prehladno ili pretoplo, vodite se njezinom komešanjem.

Pristanak na kolačiće