Rješenja za bebin san: Naviknite bebu da spava cijelu noć

Rebecca Adler Warren

Teško je ne zaljubiti se iznova kada vidite svoju uspavanu bebu. Pomaganje vašem djetetu da ima odmor koji mu je potreban, jednako je važno kao i vježbanje njegovog uma i tijela i dragocjeni trenuci koje konačno možete ukrasti od vaših prezauzetih sati.

Ako imate problema da odgonetnete raspored spavanja vašeg novorođenčeta, niste jedini. Vrijeme spavanja je u početku nepredvidljivo, u najmanju ruku! Tipično, novorođenče može spavati 16 ili više sati dnevno u kratkim komadima od nekoliko sati. Međutim, u vrijeme kada vaše dijete ima 3 mjeseca, može drijemati i pet sati u komadu. Sa 6 mjeseci, moglo bi neprekidno spavati čak i 9 do 12 sati.

No, nijedno dijete ne spava uvijek kako to piše u knjigama! Kako biste potpomogli miran noćni odmor za vas oboje, s ovim rješenjima problema sa spavanjem napravite odlazak u krevet ugodnim.

1. Neka vaše novorođenče bude zauzeto

Dan ispunjen zabavom može dovesti do mirnog spavanja. Aktivnosti koje odgovaraju uzrastu, kao što je vožnja kolica oko bloka i nekoliko sesija u trbušnom položaju, spremit će vašeg mališana za spavanje. Izlazak iz kuće, čak i da samo nešto obavite, pomoći će stimuliranju vašeg novorođenčeta i održavati vas zdravim!

2. Dnevni naspram noćnog sna

Uvedite svoju bebu u dnevni ritam tako što ćete napraviti razliku između dnevnog i noćnog spavanja. To će joj pomoći da shvati da je dan za igranje i noć za spavanje. Kada stavite svoje novorođenče na dnevno spavanje, ostavite da malo svjetlosti prolazi kroz zavjese u dječjoj sobi. Ne brinite o tome da sve bude jako tiho oko pospane bebe – to je vrijeme kada vi radite neke stvari.

3. Napravite raspoloženje

Mirna soba za bebu može bučno dijete pretvoriti u pospanu bebu, pa neka u sobi bude mračno, a temperatura ugodna. Promjena pelena prije gašenja svjetla također je dobra ideja da bebi bude suho i ugodno dok spava.

4. Promislite o svojoj rutini

Možda ćete se na kraju napornog dana htjeti opustiti gledanjem TV-a, ali vaše novorođenče vjerojatno više voli mir i tišinu prilikom zadnjeg dnevnog hranjenja. Pomozite joj da se smiri stvarajući opuštajući ritual odlaska u krevet.

Kupanje, čitanje, i pjevanje omiljene uspavanke svom djetetu u mirnom dijelu kuće su sjajne aktivnosti koje trebate dodati u svoju rutinu. Samo se pobrinite da ponavljate iste stvari istim redoslijedom svake noći. Na kraju vaše rutine, smanjite svjetla i stavite bebu u njezinu kolijevku dok je pospana, ali još uvijek budna, tako da uči kako zaspati sama. Kako biste je navikli na raspored spavanja, važno je bebu staviti u krevet svake noći u isto vrijeme.

Naravno, prehlade, izbijanje zuba, snovi i buka mogu poremetiti san vašeg novorođenčeta. Sprečavanjem svega toga i usvajanjem ovih rješenja za probleme sa spavanjem pomoći ćete vašem mališanu da zaspi.

Pristanak na kolačiće