Rješenja za bebin san: Lakši odlazak u krevet

Rebecca Adler Warren

Ako imate problema da odgonetnete raspored spavanja vašeg novorođenčeta, niste jedini. Vrijeme spavanja je nepredvidljivo, u najmanju ruku! Tipično, novorođenče može spavati 16 ili više sati dnevno u kratkim komadima od nekoliko sati. Međutim, u vrijeme kada vaše dijete ima 3 mjeseca, može drijemati i pet sati u komadu. Sa 6 mjeseci, moglo bi neprekidno spavati čak i 9 do 12 sati.

No, nijedno dijete ne spava uvijek kako to piše u knjigama! Kako biste potpomogli miran noćni odmor za vas oboje, s ovim rješenjima problema sa spavanjem napravite odlazak u krevet ugodnim.

1. Neka vaše novorođenče bude zauzeto

Dan ispunjen zabavom može dovesti do mirnog spavanja. Aktivnosti koje odgovaraju uzrastu, kao što je vožnja kolica oko bloka i nekoliko sesija u trbušnom položaju, spremit će vašeg mališana za spavanje. Izlazak iz kuće, čak i da samo nešto obavite, pomoći će stimuliranju vašeg novorođenčeta i održavati vas zdravim!

2. Dnevni naspram noćnog sna

Uvedite svoju bebu u dnevni ritam tako što ćete napraviti razliku između dnevnog i noćnog spavanja. To će joj pomoći da shvati da je dan za igranje i noć za spavanje. Kada stavite svoje novorođenče na dnevno spavanje, ostavite da malo svjetlosti prolazi kroz zavjese u dječjoj sobi. Ne brinite o tome da sve bude jako tiho oko pospane bebe – to je vrijeme kada vi radite neke stvari.

3. Napravite raspoloženje

Mirna soba za bebu može bučno dijete pretvoriti u pospanu bebu, pa neka u sobi bude mračno, a temperatura ugodna. Promjena pelena prije gašenja svjetla je također dobra ideja.

4. Promislite o svojoj rutini

Možda ćete se na kraju napornog dana htjeti opustiti gledanjem TV-a, ali vaše novorođenče vjerojatno više voli mir i tišinu prilikom zadnjeg dnevnog hranjenja. Pomozite joj da se smiri stvarajući opuštajući ritual odlaska u krevet.

Kupanje, čitanje, i pjevanje omiljene uspavanke svom djetetu u mirnom dijelu kuće su sjajne aktivnosti koje trebate dodati u svoju rutinu. Samo se pobrinite da ponavljate iste stvari istim redoslijedom svake noći. Na kraju vaše rutine, smanjite svjetla i stavite bebu u njezinu kolijevku dok je pospana, ali još uvijek budna, tako da uči kako zaspati sama. Kako biste je navikli na raspored spavanja, važno je bebu staviti u krevet svake noći u isto vrijeme.

Naravno, prehlade, izbijanje zuba, snovi i buka mogu poremetiti san vašeg novorođenčeta. Sprečavanjem svega toga i usvajanjem ovih rješenja za probleme sa spavanjem pomoći ćete vašem mališanu da zaspi.

Pristanak na kolačiće