Što trebate znati ako vašem mališanu treba netko uz njega dok spava

Rachel Morris

Dječje igračke za utjehu dolaze u svim oblicima i veličinama: Za neke su to odrpane deke, za druge mede, a za neke to mogu biti neobične stvari kao mamina majica. Ove igračke za spavanje beba i male djece ne samo da imaju mjesto u kolijevci nego se često upotrebljavaju kao predmet koji mu pomaže da se osjeća sigurno tijekom cijelog dana.

Čitajte što sve nove mame trebaju znati, kao i neke ideje o tome što igračke za spavanje predstavljaju vašem mališanu i kako mogu pomoći njegovom boljem spavanju.

Činjenice

Nošenje naokolo predmeta koji mu pomaže da se osjeća sigurno, odnosno tranzicijskog objekta, potpuno je normalan dio razvoja bebe, a mnoga djeca će izabrati svog prijatelja u dobi između 8 i 12 mjeseci. Često meki predmet poput pokrivača ili jastuka djeci služe za utjehu i sigurnost kada vi niste u blizini. Mnoga djeca se mogu vezati za svoj tranzicijski objekt, što je također normalno: Ne gledajte na to kao znak da je vaša beba krpeljčić ili stidljiva.

Sigurnost na prvom mjestu

Iako je u redu da vaše starije dijete povede svoga medu u krevet, važno je inzistirati na tome da djeca do 7 mjeseci ostave plišane igračke i deke izvan kolijevke. Neki predmeti mogu predstavljati opasnost gušenja i povećati rizik od sindroma iznenadne dojenačke smrti (SIDS).

Također, pošto beba može žvakati svoj predmet koji mu pomaže da se osjeća sigurno, presudno je provjeriti postoji li opasnost od gušenja, kao što su gumbi ili drugi mali dijelovi koji bi se mogli odvojiti.

Prava zbirka

Možda se iznenadite ako vaš mališan odabere prijatelja koji nije za grljenje, ali i to je normalno. Neka djeca se mogu vezati za svoju omiljenu slikovnicu i inzistirati da spavaju s njom svake noći, dok druga mogu za umirenje htjeti igračku vlak ili automobil. Ako ste sigurni da se vaše novorođenče ne može povrijediti u snu, u redu je dopustiti u krevet ove neobične tranzicijske objekte.

Pametne mame znaju da se zamjenski tranzicijski objekti moraju imati pri ruci. Nakon što se vaša beba odluči za svoj predmet koji mu pomaže da se osjeća sigurno, pokušajte pronaći neki identičan i držati ga negdje spremljenog. Ako ga vaša beba ikada izgubi (ili vi odlučite da medo treba biti bačen u stroj za pranje rublja), bit ćete u mogućnosti da izvučete novu igračku prije nego što počne plakanje.

Pristanak na kolačiće