Ideje za otkrivanje spola: dečkić

Deidre Uria

Spol djeteta nije lako zadržati za sebe kad ga saznate. Ako znaju da ga znate, sigurno će vas na sve načine ispitati da bi to saznali.

Ako ste odlučili pozvati obitelj i prijatelje na proslavu otkrivanja spola, nudimo vam osam kreativnih načina na koje možete javiti vijest.

Polako otkrivanje

Roditelji koji očekuju dijete i organiziraju zabavu otkrivanja spola mogli bi podijeliti sljedeće ideje s osobom koja će objaviti najtajniji (i najvažniji) dio zabave: spol djeteta!

• Neka domaćin svakom gostu da malu kutijicu ispunjenu rozim ili plavim igračkama zamotanu u neutralno obojeni papir za zamatanje. Pripremite kamere i pokrenite snimanje, zatim recite gostima da istovremeno otvore darove. Time što gosti sami otkrivaju vijest, sve će oči gledati vašu i partnerovu reakciju, koje će biti sigurno neprocjenjive.

• Sa zatvorenom omotnicom u kojoj je zapisan spol djeteta naručite tortu u najboljoj slastičarnici u gradu i uputite slastičara da otvori zatvorenu omotnicu kada otiđete. Recite slastičaru da unutarnji dio torte oboji u skladu sa spolom djeteta – plavo za dečka, rozo za curicu – i neka sve prekrije glazurom koja ne otkriva spol. Pred obitelji i prijateljima izrežite tortu, ali tek nakon što posljednji put kažete svoja predviđanja.

• Zamolite voditelja zabave da naruči desetak balona odgovarajuće boje i neka ih stavi u veliku kartonsku kutiju. Stavite kutiju ispred kuće ili stana i otvorite je s partnerom kod zalaska sunca dok svi gosti gledaju. Uperite prstom prema balonima dok se uzdižu prema nebu – bit će to upečatljiva fotografija!

• Dok ulaze na zabavu, recite svakom gostu da svoj glas stavi na ploču na kojoj će označiti s X u stupac za dječaka ili za curicu (neka voditelj zabave napravi popis tko je glasao za koji spol). Kada za to dođe vrijeme, otvorite zatvorenu omotnicu s partnerom i glasno viknite spol. Svi gosti koji su ispravno glasali dobit će pozdravni dar.

• Ako za to imate živaca, unajmite privatnog tehničara za ultrazvuk da pregled obavi kod vas u domu. Pozovite najbliže članove obitelji i prijatelje da promatraju dok otkrivate spol djeteta. Nakon skeniranja, proslavite ispijanjem plavih ili rozih aperitiva, pića i slasticama.

Potpisano, zapečaćeno i dostavljeno Ako živite daleko od vaših najmilijih ili jednostavno ne želite organizirati zabavu za otkrivanje, nudimo vam nekoliko ideja kako možete zabilježiti otkrivanje spola i podijeliti ga putem pošte, e-pošte ili vaše omiljene društvene mreže.

• Dečki se vole igrati u blatu i cijeli isprljati, zato nema boljeg načina da objavite spol mališana od toga da grančicom napišete u blatu „DEČKO". Fotografirajte riječ, a na slici uhvatite i trbuščić i vrh ruke kojom držite štap i objavite je na društvenim mrežama.

• Izmijenite sliku ultrazvuka tako da dodate plavu kravaticu oko vrata sina. Priložite sliku u e-poštu uz lijepu poruku i na popis primatelja dodajte sve koji su na popisu za obavezan poziv nakon poroda.

• Postavite tajmer na kameri tako da napravite niz slika u kojima sjedite kraj partnera s praznim balonima u rukama – u njegovim plavi, a u vašim rozi. Oboje biste trebali staviti balon u usta kao da ćete ga napuhati. Međutim, neka samo muž nastavi napuhivati plavi balon, a vaš neka ostane ispuhan. Naručite traku fotografija na kojoj su tri fotografije – jednu s balonima u ustima, jednu na kojem pušete balone i jednu s napuhanim plavim balonom. Traku pošaljite poštom i pričekajte čestitke voljenih.

Ne postoji pogrešan način za otkrivanje spola djeteta – ako odlučite otkriti ga – zašto se onda pritom ne biste malo zabavili?

Pristanak na kolačiće