Suprug i trudnoća. Neka i drugi članovi obitelji iskuse na svojoj koži čari trudnoće

Potrebno je dvoje Budući roditelji mogu dijeliti sreću zbog trudnoće na razne načine. Vođenje dnevnika izvanredan je način za izražavanje svojih osjećaja. Posebice mame trebaju ostati osjetljive na potrebe partnera koji bi se mogli osjećati zapostavljeni. Dijelite svaku lijepu emociju, potičite partnera da priča s vašim trbuhom i da osjeti reakcije bebe. Svakako provodite vrijeme zajedno pogađajući temperament vašeg mališana, crte lica i neke navike.

DIJELJENE USPOMENE Trudnoća je vrlo osobno iskustvo zbog kojeg biste lako mogli postati usredotočeni samo na sebe. Vaš partner i drugi članovi obitelji možda neće lako shvatiti to kroz što prolazite i neće se osjećati dijelom svega toga jer suprug i trudnoća vrlo važna stvar u cijeloj priči. Ne zaboravite pronaći načine da dijelite svoje oduševljenje trudnoćom s onima koje volite.

DRAGOCJENI TRENUCI Nemojte si dopustiti da razmišljate samo na način da je to „moja trudnoća”. Uživajte u čudesnim slikama bebe sa svojim partnerom, članovima obitelji i bliskim prijateljima te im dopustite da stave ruku na vaš trbuh kako bi osjetili udarce vaše bebe. Je li to bila nožica ili rukica? Je li to glavica ili guza vaše bebe? Možete napraviti album sa slikama s posebnim dijelom, poput „Moja trudnoća” ili kasnije „Moja obitelj”. Govorite o posebnim detaljima koje ste otkrili o svojoj bebi (kada se najviše kreće ili kako reagira na određene zvukove). Razglabajte o mogućim imenima, pokušajte pogoditi boju kose i zabavite se zamišljajući na koga će sličiti beba. Imajte na umu da se druge mame, pa tako i vaša, vole prisjećati vremena kada su bile trudne s vama.

Pristanak na kolačiće