Objava vijesti o trudnoći: objava kolegama na poslu

Deidre Uria

Čestitamo! Vijest da ste trudni nije jednostavno zadržati tajnom, ali prije nego podijelite novosti na poslu, pronađite inspiraciju u ovih devet ideja za objavu trudnoće!

1. Kao šef

Vaš bi šef prvi trebao čuti dobru vijest. Prenesite je na ljubazan način – posao će trebati nastaviti voditi bez vas! Možda je najbolje da šefa/icu pozovete na ručak i tada objavite vijest. Ili dogovorite sastanak sa šefom/icom i predstavnikom kadrovske službe i date im kolačiće u obliku bodića za bebe prije nego prijeđete na pojedinosti o rodiljnom dopustu.

2. Za sladokusce

Napunite staklenku punu plavih i rozih bombona na vaš stol i zalijepite na nju papirić na kojem piše: „Od mene i mog bombončića." Pošaljite e-poštu kolegama u uredu (ili vašem timu) da imate slatkiše za njih na stolu i promatrajte kako se skupljaju oko staklenke.

3. Čujte i počujte!

Pričekajte do sljedećeg sastanka unutar tvrtke prije objave vijesti. Kada glavešina pita ima li kakvih najava, podignite ruku i recite kolegama da očekujete bebu.

4. Povežite s otkrivanjem spola

Pričekajte dok ne otkrijete spol djeteta i onda objavite dvije stvari u isto vrijeme. Naoružani rezultatima ultrazvuka, izradite kolačiće i dodajte par kapi crvene ili plave boje za hranu u tijesto. Sljedećeg dana donesite slastice koje ste izradili i ostavite poruku pokraj njih.

5. Zaigrajte dobru staru igru gluhog telefona

Ako radite u maloj grupi, recite nekom od radnih kolega i neka se glasina proširi – mala doza lijepih glasina dobra je za sve!

6. Svi vole peciva!

Dođite na posao s vrećicom peciva i ostavite ih u kuhinji s potpisanom porukom na kojoj piše: „Beba želi da jedem samo ovo."

7. U ekipi nema „ja"

Najavite trudnoću tako da napišete dopis kolegama na poslu u kojem stoji da se timu pridružuje novi član. Napišite početak rada najnovijeg člana i pričekajte kako biste vidjeli tko će shvatiti o čemu je riječ – naša je pretpostavka da će prvo shvatiti kolege koje imaju djecu.

8. Neka vaša odjeća govori

Ako zbog posla morate nositi uniformu, zamijenite svoju jednobojnu uniformu s gornjim dijelom dječjom tematikom. Ništa ne govorite dok vas netko ne upita o vašem novom stilu.

9. Kamo ići?

Kolege na poslu vole čavrljati o planovima za godišnji, zato sljedeći put kad krene priča spomenite da vas interesiraju ideje za „bebin mjesec". Osim savjeta za putovanje, sigurno ćete dobiti i puno zagrljaja i dobrih želja.

Radno okruženje puno zabave jedne osobe, može biti ozbiljno okruženje za drugu osobu, stoga prije nego što provedete ideju o najavi trudnoće, dobro istražite vaše radno okruženje kako biste otkrili koji je pristup najbolji u vašem slučaju!

Pristanak na kolačiće