Toddler Playdate Activity Musical Chairs_closed

Aktivnosti u susretima s drugom djecom jasličke dobi: Glazbeni stolci

  • Lokacija:

    U zatvorenom prostoru

  • Promiče:

    Zabava i igre

  • Što će vam trebati:

    Nekoliko jastuka, izvor glazbe (CD/MP3 čitač), zvučnici

Bilo da organizirate dogovor s drugom djecom u svojoj kući ili ste okruženi grupom djece na rođendanu, vjerojatno se pitate kako ih zabaviti. Prvo je korisno znati kakvo je vaše dijete u smislu socijalnih vještina.

Između 18 i 36 mjeseci vaš mališan može početi učiti što znači igra i interakcija s drugima. Možete primijetiti da se jednostavno igra uz drugu djecu umjesto s njima što je potpuno normalno. Međutim, to ne znači da ne biste trebali uvesti aktivnosti za malu djecu koje uključuju više od jednog djeteta. Ova varijanta igre glazbenih stolaca sve će pokrenuti i nasmijati.

Kako se igrati


Stavite više jastuka na pod, pazeći da imate više jastuka od broja djece koja se igraju. Stavite neku glazbu i budite DJ redovitim zaustavljanjem i ponovnim pokretanjem pjesme. Uputite mališane da sjednu na jastuk svaki put kad glazba prestane.

Trikovi i savjeti


Stimulirajte kreativni razvoj mališana tražeći da rade različite pokrete dok slijede vaše vodstvo. Pokažite im kako plesati kao koka ili hodati kao slon. Oni će uživati oponašajući životinjske pokrete, a možda čak izmisle i neke vlastite. U ovoj igri važnije je družiti se nego slijediti pravila, pa ne brinite ako neka djeca nastave plesati čak i nakon glazbene pauze.

Učenje i rast


Kreativnost i samoizražavanje važne su komponente razvoja djeteta jasličke dobi, a kreativne aktivnosti poput plesa potaknut će procvat njegove mašte.

Vjerojatno će vam se svidjeti i: