Toddler-Game-Treasure-Hunt-closed

Igra za djecu jasličke dobi: lov na blago

Katie Murray

  • Lokacija:

    U zatvorenom prostoru

  • Promiče:

    Zabava i igre

  • Što će vam trebati:

    Kutija, naljepnice i igračke - kockice, knjige, slagalice, kostimi i figurice.

Kako se igrati


Dječja igra ne mora izostati zbog lošeg vremena. Iskoristite vrijeme kad ste primorani ostati kod kuće u svoju korist, igrom lova na blago.

Razvoj djeteta jasličke dobi – i kognitivne i motoričke sposobnosti mogu se razvijati igrom lova na blago kada je vani kiša!

Prvo naljepnicama ukrasite neku rezervnu kutiju ili posudu i ispunite je odgovarajućim igračkama za dijete ove dobi. Možete staviti slagalice koje će djetetu pomoći u prepoznavanju oblika i koordinaciji ruku i očiju, kao i igračke koje potiču mališana da se služi maštom (figurice i namirnice od plastike). Konačno, ubacite i nešto što ima veze s čitanjem, kao što su slova abecede, knjige, pa čak i neke kataloge koje može prelistati. Zatim dijete pošaljite u lov na blago, pod vašim nadzorom, kako bi pronašlo posebno uređenu kutiju.

Trikovi i savjeti


Na komadima šarenog papira napravite tragove koje dijete jednostavno može slijediti. Nemojte previše komplicirati – vaše dijete nije još sasvim u stanju pratiti duge i detaljne upute. Odaberite slike umjesto riječi.

Ako ćete riznicu sakriti u njegovoj sobi, nacrtajte njegov krevet. Ako je u kupaonici, nacrtajte sliku tute i pustite da pronađe put do skrivenoga blaga.

Nakon što se vaše dijete poigra s onim što je u kutiji, odložite igračke izvan njegova dosega i nemojte ih uzimati do sljedećeg kišnog dana. To će sadržaj učiniti vrlo posebnim. Turoban kišni dan može postati nešto čemu će se dijete veseliti!

Učenje i rast


Lov na blago iskoristite kako bi se razvijale sposobnosti rješavanja problema što je ključni dio razvoja djeteta jasličke dobi. Ako dijete ima problema u pronalaženju kutije, razgovarajte o problemu s njim, umjesto da mu samo date odgovor (primjerice, „Ovo je slika tute. Znaš li gdje se u kući može pronaći tuta?”).

Vjerojatno će vam se svidjeti i: