Toddler-Game-Follow-the-Leader-closed

Igra za djecu jasličke dobi: Slijedite vođu

Katie Murray

  • Lokacija:

    Na otvorenom prostoru

  • Promiče:

    Kognitivni razvoj

  • Što će vam trebati:

    Tenisice

Kako se igrati


Kada razmišljate o mjestima za igru vašeg djeteta jasličke dobi, vaš lokalni park vam vjerojatno prvo pada na pamet – i to s razlogom! Park je idealno mjesto za zabavu i igre, ali jeste li znali da je to također i pravo mjesto za poticanje razvoja motoričkih sposobnosti i stimuliranja djeteta u postizanju drugih prekretnica?

Idite na igralište u parku kako biste igrali ovu ​​zabavnu igru i vašem mališanu pomogli da potroši tu silnu energiju.

Upotrijebite krajolik igrališta kao postavku za igru ​​slijeđenja vođe. Djeca u ovoj dobi vole promatrati ljude oko sebe, tako da vaše dijete ima priliku imitirati vas.

1. Recite djetetu da vas prati po igralištu i kopira sve što činite.

2. Počnite se kretati! Možete trčati ispod penjalica, puzati oko tobogana ili se popeti preko stuba. Što god radite, svakako govorite upute kako to učiniti („Sada ćemo skakutati poput zeca do ljuljačke!”). Ako je vaše dijete premalo da slijedi upute, možete ga držati za ruku dok se krećete, umjesto da vas slijedi.

3. Nakon što ste obišli cijelo igralište, snažno ga zagrlite i čestitajte na dobro obavljenom poslu.

Trikovi i savjeti


Kako bi se očuvala sigurnost, ostanite blizu svog mališana i držite na oku što se još događa na igralištu. Vi ne želite da vaše dijete ide na tobogan dok drugo dijete još uvijek silazi. Kako bi vaše dijete bilo motivirano, pokažite oduševljenje. Bodrite ga, pljeskajte – čak i pustite neku glazbu preko zvučnika svog telefona!

Učenje i rast


Slijediti upute dok se aktivno kreće, pomaže djetetu da nauči nove koncepte, kao što je gore, dolje, iznad i oko. Novi vokabular postaje mnogo lakše zapamtiti ako dijete zapravo radi ono što mu govorite!

U ovoj dobi, djeca pomiču svoje fizičke granice i otkrivaju nove načine kako se njihova tijela mogu kretati, tako da će penjanje, puzanje, skakanje i preskakanje na igralištu pomoći potaknuti razvoj motoričkih sposobnosti vašeg djeteta.

Vjerojatno će vam se svidjeti i: