The Extraordinary, Ordinary Cardboard Box_closed

Neobična, a sasvim obična kartonska kutija

  • Lokacija:

    U zatvorenom prostoru

  • Promiče:

    Mašta

  • Što će vam trebati:

    Kutija, poklopac, matica, vijak, rezač, šilo, uže, ljepljivi papir i traka, flomaster

Kako se igrati


Kartonska kutija može biti bilo što što vaš mališan zamisli. Čak i ako vaše dijete ima gomilu igračaka, sve što mu treba je potpuno obična kartonska kutija.

Auto. Okrenite kutiju srednje veličine naopako i odrežite prijeklope. Pričvrstite okrugli plastični poklopac na prednjoj unutarnjoj strani kutije maticom i vijkom i dobit ćete volan koji se stvarno okreće. Izrežite bočna vrata tako da dijete može ući i izaći i stavite mali stolac da sjedi. Pitajte dijete kamo želi ići i koga vidjeti. Tko će ponijeti putnu torbu? Tko će se voziti? Tu-tu!

Kola. Uzmite kutiju srednje veličine i na jednoj strani izrežite malu rupu. Provedite neki jak konac ili konopac za rublje kroz rupu i zavežite čvor da biste ga osigurali. Ponudite djetetu da kutiju napuni svojim plišanim životinjama ili ga povedite u vožnju.

Vlak. Pratite upute za vagon, pomoću više kutija i povežite ih zajedno. Vaše će dijete uživati dok poziva na ukrcavanje i provjerava karte putnika.

Stol za igru. Izrežite kutiju srednje veličine na jednoj strani tako da beba može biti sjesti u sjedalicu ili na pod, ili kako bi vaše dijete jasličke dobi moglo sjediti na stolcu s nogama ispod. Gornji dio pokrijte ljepljivim papirom. Vaša beba može sjediti za svojim stolom za igru s nekim igračkama ili jesti grickalice, a dijete jasličke dobi može crtati, čitati knjigu ili se pretvarati da piše pismo na stolu.

Štednjak. Okrenite kutiju srednje veličine na stranu i zalijepite stražnji dio. Prekrijte gornji dio ljepljivim papirom i crnim flomasterom nacrtajte četiri plamenika. Možete nacrtati ručke ili vijkom pričvrstite neke okrugle drvene ručke ladica. Izrežite vrata pećnice koja se otvaraju i zatvaraju.

Sudoper. Jedan kraj prekrijte ljepljivim papirom kako biste zaštitili od prolijevanja. Izrežite na tom kraju dovoljno veliku rupu za plastičnu posudu i stavite je u rupu.

Kućica skrivalica. Izrežite prozore i vrata na velikoj kutiji za kućanske aparate tako da beba može puzati unutra i igrati se skrivača. Dijete jasličke dobi uživat će pozivajući vas u svoju kuću ili trgovinu kako biste mu se pridružili u igri pretvaranja.

Učenje i rast


Obična kartonska kutija može biti neobičan način za stimuliranje mašte kod male djece. Igra pretvaranja vrlo je efikasan način da djeca uče o stvarnom svijetu.

Vjerojatno će vam se svidjeti i: