Blowing Bubbles_closed

Puhanje balončića

  • Lokacija:

    U zatvorenom ili na otvorenom prostoru

  • Promiče:

    Zabava i igre

  • Što će vam trebati:

    30 ml sredstva za pranje suđa, 4 l vode, 1/2 žlice glicerina (ima ga u ljekarnama)

Kako se igrati


Novorođenčad i bebe: Pušite balončiće s bebom, dok ona sjedi ispred vas u sjedalici za dojenče ili privijena u vašem krilu, licem okrenuta prema van. (Pazite da ciljate daleko od djetetovog lica.)

Možda želite pustiti neku dobru glazbu za raspoloženje. Ponesite staklenku s tekućinom za balončiće u torbi za pelene za zabavu tijekom dugih čekanja ili putovanja automobilom.

Djeca jasličke i vrtićke dobi: Pokažite djetetu kako probijati balončiće rukama i gaziti ih nogama. Puhanje balončića najbolje je raditi u zatvorenom prostoru (pokušajte to raditi prije pranja kuhinjskog poda!), za vrijeme kupanja ili na otvorenom (vjetroviti su dani najbolji). Neka vaše dijete puše balončiće i gleda koliko daleko mogu otputovati. Kada je vani hladno, pokušajte puhati smrznute balončiće!

Lagano promiješate i to je sve što vam treba za pravljenje balončića. Možete napraviti štapić za balončiće od čistača cijevi koji je omotan oko olovke ili štapa.

Učenje i rast


Ova aktivnost je dovoljno svestrana i zbog toga privlačna za sve uzraste. Bebe mogu pratiti balončiće očima i pokušati ih dirati rukama. Djeca jasličke dobi i mala djeca mogu ih hvatati rukama, pucati nogama i sami puhati balončiće.

Vjerojatno će vam se svidjeti i: