Rad u trudnoći. Koji je dobar posao za trudnicu?

Neka vam na poslu bude ugodno. Dokle god nemate nikakvih komplikacija, trebali biste moći nastaviti raditi sve do završnih tjedana ili čak dana trudnoće. Ali svakako planirajte redovite predahe (15 minuta je često dovoljno) kada se možete isključiti iz dnevnoga žrvnja i osluhnuti svijet svoje bebe.

ČUVANJE ZDRAVLJA NA POSLU Osim ako se ne radi o visoko rizičnoj trudnoći, vjerojatno možete i dalje raditi sve do datuma poroda, ili blizu njega, ako želite, iako, naravno, postoje i poslovi koji su neprikladni za trudnice. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da radni dan odradite što je moguće udobnije:

? Ako je moguće, uzimajte kratke pauze (15 minuta će biti dovoljno) i stavljajte noge na povišeno u pravilnim razmacima tijekom dana. To će vam pomoći kod cirkulacije te smanjiti problem oticanja gležnjeva i stopala te spriječiti grčeve.

? Kada god ustanete nakon duljeg sjedenja za stolom, ili ako si možete priuštiti da možete kratko prileći, ne zaboravite to učiniti polako. Radi prebrzog ustajanja kada ste trudni možete osjetiti vrtoglavicu.

? Ako imate stresan posao, počnite primjenjivati neki oblik opuštanja poput joge ili meditacije, u kojem ćete uživati i koji možete prakticirati sami. Ne morate biti stručnjak da biste imali koristi od ovih tehnika. Čak će i najosnovnija rutina pomoći smanjiti napetost i smiriti vas i osjećat ćete se dobro. Puno stresa može povećati rizik od ranog poroda, tako da je svakako poželjno posvetiti posebnu pažnju ne samo svojem fizičkom već i emotivnom zdravlju.

Za savjete kako raditi u trudnoći i kako se mame koje rade mogu opustiti, http://www.pampers.com/hop?v=20011017&s=&f=t&l=engb&t=c12093?

? Naspavajte se. Ako na radnom mjestu ne možete naći udobno, privatno mjesto da prilegnete dopustite si da kratko odrijemate naslonjeni na ruke na svom radnom stolu. Ako to nije moguće, svakako otiđite ranije spavati kada dođete kući. Za više savjeta pročitajte Strategije spavanja za buduće mame, http://www.pampers.com/hop?v=20011017&s=&f=t&l=engb&t=c12094

Pristanak na kolačiće